Дослідники із Японського науково-дослідного інституту лісного господарства і лісних товарів добули із дерева алкогольний напій.
Науковці стверджують, що добута рідина має подібні до алгоголю властивості. За смаком нагадує витриманий у дерев'яних бочках алкоголь, пише channelnewsasia.com
Метод добування цього продукту базується на подрібненні деревини до консистенції сливової пасти. Потім у цю массу додають дріжджі та ферменти.
За словами дослідників, завдяки цьому методу вони можуть зберегти унікальний смак кожного дерева.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська ДРГ влаштувала бойовикам "спиртовий теракт"
Досі експеременти проводили із кедром, березою та вишнею. Наприклад, 4 кг кедрової деревини давали 3,8 л рідини із вмістом алкоголю 15%. На смак напій нагадує улюблене японське саке.
"Наш метод може зробити рідину із дерева придатною для споживання. Напій буде ароматний і смачний. Причому ми не використовуємо сірчану кислоту і високі температури. Цей проект надихає", - сказав науковець Магара.
За словами науковців інституту, протягом трьох років завдяки співпраці із приватним сектором економіки, у магазинах з'явиться новий унікальний алкогольний напій.
"В Японії багато дерев. Сподіваємося, що люди зможуть насолодитися різними смаками", - сказав Магара.
Шотландія стала першою країною у світі, яка ввела мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої. Мінімальна ціна за одиницю, або MUP, встановлює нижню ціну за одиницю алкоголю, тобто він юридично не може бути проданий за меншу ціну. Чим більший відсоток алкоголю в напої, тим дорожче він коштуватиме.
Коментарі