Банани можуть бути стиглими і нестиглими й від цього залежить наскільки вони корисні, чи шкідливі.
Стиглі плоди містять багато клітковини, розповів дієтолог Павло Ісанбаєв.
Зелені банани краще не їсти людям з проблемами із травною системою, за його словами.
Стиглі банани мають багато цукру і їх краще не їсти тим, у кого рівень глюкози нестабільний.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перелік напоїв, які провокують целюліт
"Нестиглі банани не варто їсти тим, у кого погано перетравлюється клітковина, існують проблеми з кишечником, підшлунковою залозою, жовчним міхуром. У цьому випадку недостиглі банани приведуть до здуття кишечника", – сказав фахівець.
Зовсім скоро розпочнеться сезон дині, яка має багато корисних властивостей для організму та краси. Фрукт малокалорійний, містить вітаміни й мікроелементи, тому має бути в раціоні. Диня має багато фолієвої кислоти, а це вітамін В9. Це те, що треба жіночому організму при вагітності. Цей елемент ще й покращує пам'ять і захищає від депресії.
Коментарі