Від макаронів, картоплі чи білого рису можна поправитись.
Продукти крохмалисті, містять багато простих вуглеводів, що збільшує цукор в крові, пише Focus.
Якщо їсти ці продукти холодними, то їхня шкода значно зменшується, пояснив німецький дієтолог Антьє Гал.
"Дайте макаронам або картоплі охолонути, перш ніж з'їсти їх. Коли крохмалевмісні продукти стають холодними, їхній крохмаль перетворюється і стає стійким і може бути корисним нашому організму", - сказав експерт.
Стійкий крохмаль холодних макаронів, картоплі або рису поводиться в організмі так само, як клітковина. Він потрапляє в товсту кишку неперетравленим, де поступово розщеплюється активними бактеріями, що зміцнює кишкову флору і позитивно впливає на травлення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки солодкого можна їсти на день і що буде, якщо перевищити норму
Стійкий крохмаль запобігає надмірному підвищенню рівня цукру в крові. Організм виробляє менше інсуліну, тому й не хочеться їсти. Після охолодження крохмалисті продукти містять менше калорій, ніж тільки що приготовані. Таким чином можна з'їсти на 20% калорій менше.
Для мозку найбільш корисно їсти жирну рибу з північних морів – оселедець, скумбрія, палтус, камбала, кета, нерка. Ці різновиди багаті на ненасичені жирні кислоти Омега 3. Рибу або авокадо треба їсти двічі на тиждень.
Коментарі