Страви для новорічного столу варто продумувати завчасно. Щоб вони не били ні по кишені, і ні по здоров'ю, потрібно скористатися порадами досвідчених кулінарів. Одним із таких є Євген Клопотенко. Він поділився своїми авторськими рецептами гарячих страв для новорічного столу, які легкі в приготуванні.
М'ясний рулет з ягодами в духовці
"Готуючи м'ясний рулет можна експериментувати - використовувати різні ягоди, наприклад, айву, малину або смородину. В несезон ви можете використовувати заморожені ягоди і сухі квіти чорнобривців", - Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
600 г яловичого ошийка;
кілька гілочок розмарину;
3 зубчики часнику;
кілька суцвіть чорнобривців;
150 г ягід кизилу;
1 ст. л. оливкової олії;
сіль, перець (за смаком).
Приготування:
Ошийок зачищаємо від плівок, розрізаємо таким чином, щоб він мав плоску форму, і відбиваємо.
Гілочки розмарину нанизуємо на м'ясо, рівномірно розподіляємо по шматку м'яса часник, пропущений через давилку, солимо і перчимо.
Додаємо зверху кизил, роздавлений руками, і пелюстки чорнобривців, звертаємо м'ясо в рулет і скріплюємо кулінарною ниткою або зубочистками.
Поливаємо рулет зверху оливковою олією і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин. Важливо не пересушити м'ясо, всередині рулет повинен залишатися соковитим і рожевим.
Такий м'ясний рулет ідеально подавати з вишневим соусом або гострим соусом чилі. А на гарнір приготуйте картопляне пюре або запечені овочі.
Свиняча вирізка з томатною сальсою і гарніром з пюре і хрону
"За допомогою цього рецепта ви, перебуваючи вдома, зможете спробувати ресторанне блюдо. Вже не потрібно нікуди ходити. Влаштуйте ресторан у себе на кухні, приготувавши ніжну свинину з коньячно-медової скоринкою, томатну сальсу і злегка гоструваті пюре з хріном", - Євген Клопотенко .
Інгредієнти:
свиняча вирізка;
мед;
лимонний сік;
оливкова олія;
сіль, перець (за смаком).
Інгредієнти для пюре:
картопля;
вершки;
вершкове масло;
білий хрін (в баночці) за смаком;
сіль, перець (за смаком).
Приготування:
Свинячу вирізку обмазуємо сумішшю оливкового масла, лимонного соку, солі і перцю.
Запікаємо при 180 ° С майже до готовності.
Дістаємо м'ясо з духвки.
У сковороді підігріваємо олію, обсмажуємо свинину, додаємо коньяк, мед і глазіруем м'ясо до темно-коричневої скоринки.
Рецепт пюре з хріном:
Відварюємо картоплю до готовності. Додаємо вершкове масло, підігріті вершки і білий хрін, солимо, перчимо. Трохи підігріваємо пюре.
Рецепт томатної сальси:
Томати нарізаємо кубиками.
Дрібно нарізаємо листя базиліка і часник. Змішуємо томати з базиліком, часником і оливковою олію. Солимо.
На тарілку викладаємо пюре, зверху нарізану свинину. Сальсу можете викласти на м'ясо або подавати окремо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічну качку запікають на пляшці
Індичка з сухофруктами і журавлинним соусом
"Хочу поділитися з вами відмінним класичним рецептом приготування індички - божественного і ніжного м'яса з сухофруктами і журавлинним соусом", - Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
1 індича грудка з шкірочкою;
кориця (за смаком);
-курага (за смаком):
сушений інжир (за смаком);
біле вино (за смаком);
оливкова олія (за смаком);
барбарис (за смаком)
сіль, перець (за смаком).
Інгредієнти для журавлинного соусу:
заморожена журавлина;
цукор;
мед.
Приготування:
Дрібно нарізаємо курагу і сушений інжир (сухофруктів має бути стільки, щоб вони змогли рясно покрити індичку).
Змішуємо сухофрукти з корицею, сіллю, білим вином, чорним перцем, барбарисом і оливковою олією.
Натираємо нашої сумішшю м'ясо. М'ясо повинно бути густо вкрите сухофруктами і прянощами.
Індичку загортаємо в фольгу і запікаємо при 180 ° С до готовності. Коли м'ясо буде наполовину готове, зніміть фольгу, щоб з'явилася скориночка.
Для соусу журавлину заливаємо гарячою водою, щоб вона розморозилася. Коли ягоди розморозяться, перетираємо їх через сито.
Ставимо перетерту журавлину на вогонь. Як тільки нагріється, додаємо цукор і мед. Випарюйте суміш на повільному вогні, поки соус не загусне. Подавайте індичку разом з журавлинним соусом
Коментарі