Зазвичай, перекуси бувають "на ходу", швидко перехопивши, що є під рукою. Та не завжди це "щось" корисне.
"Маю власні рецепти сніданків. Приготування кожного займе 10-15 хвилин, а енергії дасть на пів дня, - каже киянка Олена Пустохвал. - Знайомі кажуть, що я як справжній шеф-кухар створюю власні страви".
Багет з шинкою та сиром
Інгредієнти:
Французький багет - 1 шт.
Шинка - 70 г
Зелень - за смаком
Базилік - за смаком
Сир - 100 г
Приготування:
Порізати тонкими шматками шинку та твердий сир. Можна брати копчену грудку або бекон.
Петрушку чи базилік порізати крупно.
Розрізати багет у поперек. Покласти начинку всередину.
Зверху на сир посипати зеленню та закрити багет.
Помастити деко олією та покласти на нього багет значинкою.
Випікати 10 хвилин у гарячій духовці,поки сир не розтане.
Подавати на стіл гарячим.
Масонські грінки
Інгредієнти:
Яйце - 1 шт.
Кабачок - 1 шт.
Молоко - 1 л.
Борошно - 100 г
М'який сир - 100 г
Часник - 2 зубчики
Петрушка - ½ пучка
Кріп - ½ пучка
Несвіжий батон - 1 шт.
Приготування:
Збиваємо яйце з молоком, змочуємо нарізаний кабачок, мачає в борошні, потім обсмажуємо це все на сковорідці.
З батона нарізаємо скибочки хліба і готуємо грінки.
Потім викладаємо на них обсмажені шматочки кабачка, посипаємо дрібно нарізаним часником і прикрашаємо зеленню. Зверху кладем м'який сир.
Залишки збитого молока з яйцем можна використовувати так: в ліву руку візьміть готовий бутерброд, правою рукою вилийте одну столову ложку суміші на сковороду і поки вона не присмажилася, швидко "втисніть" в неї бутерброд грінкою вгору.
Рулет з яблуками
Викласти на лист лаваша дрібно нарізану половинку яблука, 2 тонких шматки сиру, посипте 1/2 ч. л. цукру і дрібкою кориці.
Загорнути в рулет. Готувати в мікрохвильовій печі 30 секунд. Можна замінити цукор і корицю шматочками м'яса.
Картопляна запіканка з беконом та яйцем
Змішати шматочки бекону з подрібненою зеленою цибулею, поставте в мікрохвильову піч на 1 хвилину.
Додати 1 нарізану відварну картоплину і готуйте ще 3-5 хвилин.
Читайте також:Оригінальні способи приготування яєць на сніданок
Посолити, поперчити, залити яйцем і запікати 1,5 хвилини.
Посипати 1 ст. л. тертого сиру чеддер. Подавати з часточками апельсина, яйцем та беконом, ви отримаєте чудову вечерю.
Коментарі