Яйця є ідеальною стравою для сніданку. Вони поживні та легкі. Але однакове щодня приготування швидко набридає. Хочеться чогось нового. Влітку зробити це дуже просто. Можна вибрати різні добавки. Є багато овочів та зелені. Вони виходять не тільки смачними, а й апетитними на вигляд. У вигляді сердець чи кілець. Приготування такого сніданку займає кілька хвилин, що є дуже зручно перед роботою або після.
Яйця в цибулевих кільцях
Велику цибулину і розрізати поперек на широкі дольки.
Акуратно відокремити кільця один від одного, щоб не порвати.
Обсмажити їх з одного боку, перевернути і акуратно розбити в кільця яйця. Смажити до готовності. Солити і перчити до смаку.
Яйця в кільцях з солодкого перцю
Готувати так само як з кільцями цибулі.
Яйця в беконі
На дно маленьких формочок для запікання і з боків викласти бекон. В серединку вилити яйце.
Солити і перчити до смаку і поставити в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин при температурі 180С.
При подачі на стіл дістати страву з формочок. Також його можна посипати тертим сиром.
Яйця в хлібі
Тост білого або чорного хліба посередині зробити виріз.
Обсмажити його на олії з одного боку і перевернути і вирізану ямку вилити яйце.
Солити і перчити до смаку і просмажити до готовності.
Яйця в булочках
Акуратно зрізати з круглих булочок верхню частину.
Вирізати м'якиш. У отримані формочки з булочок вилити по яйцю.
Солити і перчити до смаку і поставити в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин при температурі 180С.
При подачі до столу страву можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
Яйця в помідорах
Потрібен помідор круглої форми розміром більше середнього. Помідор повинен бути щільний, що не перезрілий.
Акуратно зрізати верхню частину і вирізати з нього серцевину. Потім залити в помідор яйце.
Солити і перчити до смаку і поставити в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин при температурі 180С.
При подачі до столу страву можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
Яйця в картоплі
Запікати в духовці картопля в шкірці. Хвилин за 10-15 до готовності вийняти, розрізати вздовж на дві половинки.
Зробити в кожній поглиблення, в яке залити по яйцю.
Поставити в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин при температурі 180С.
Читайте також: Ароматні печериці запікають у пряному маринаді
При подачі до столу страву можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
Коментарі