середа, 30 квітня 2025 15:44

Як приготувати рулет зі свинини: 3 простих рецепти для домашньої кухні

Свинячий м'ясний рулет - чудовий вибір для святкового застілля. У дні урочистостей хочеться приготувати щось особливе, і фарширований рулет зі свинини стане справжньою окрасою вашого столу. Як приготувати рулет зі свинини?

  М'ясний рулет -  святкова страва, ідеальна для великої компанії
М'ясний рулет - святкова страва, ідеальна для великої компанії

М'ясний рулет - це відносно бюджетна, багатофункціональна святкова страва, ідеальна для великої компанії. Його можна приготувати з курятини, свинини, індички чи яловичини, експериментуючи з різноманітними начинками: зеленню, овочами, вареними яйцями, сухофруктами тощо. А апетитна золотава скоринка на рулеті щоразу вийде завдяки медово-гірчичному маринаду з використанням гірчиці Торчин®.

Класичний свинячий рулет із часником і зеленню

Цей рецепт - основа основ. Він простий у виконанні, але результат вас приємно здивує. М'яке м'ясо, ароматний часник і свіжа зелень - ідеальне поєднання для будь-якого застілля.

Інгредієнти:

• 1 кг свинячої вирізки (можна використовувати корейку);

• 2-3 голівки часнику;

• Пучок свіжої зелені (петрушка, кріп, базилік);

• 2 ст.л. олії;

• 1 ч.л. солі;

• 0,5 ч.л. чорного меленого перцю;

• 1 ч.л. паприки (за бажанням).

Приготування:

  1. Свинину ретельно промиваємо та обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо м'ясо вздовж, майже до кінця, щоб вийшов пласт. Важливо, щоб пласт був досить тонким, але не порвався. Якщо у вас недостатньо гострий ніж, злегка підморозьте м'ясо перед нарізанням.
  2. Часник очищаємо та пропускаємо через прес. Зелень дрібно рубаємо.
  3. У невеликій мисці змішуємо часник, зелень, олію, сіль, перець і паприку (якщо використовуєте).
  4. Рівномірно розподіляємо отриману суміш по поверхні свинячого пласта.
  5. Акуратно згортаємо м'ясо в рулет, щільно загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 2 години (краще на ніч).
  6. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Викладаємо рулет на деко, застелене пергаментом. Зверху можна змастити рулет рослинною олією.
  7. Запікаємо рулет протягом 1,5-2 годин, залежно від товщини. За 30 хвилин до готовності можна зняти плівку для утворення рум'яної скоринки.
  8. Готовому рулету даємо трохи охолонути перед нарізанням. Подаємо з будь-яким гарніром - картопляним пюре, тушкованими овочами, рисом.

Свинячий рулет з грибами та сиром

Цей рецепт додасть до класичного рулету пікантних ноток грибного аромату та ніжного сиру.

Інгредієнти:

• 1 кг свинячої корейки;

• 300 г печериць (або інших грибів);

• 150 г твердого сиру;

• 1 цибулина;

• 2 ст.л. олії;

• 1 ст.л. сметани;

• Сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Готуємо свинину так само, як у першому рецепті.
  2. Гриби нарізаємо тонкими пластинками, цибулю - півкільцями. Обсмажуємо гриби з цибулею на олії до готовності.
  3. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
  4. Змішуємо обсмажені гриби з цибулею, сиром і сметаною. Солимо та перчимо за смаком.
  5. Рівномірно розподіляємо начинку по поверхні свинячого пласта.
  6. Згортаємо в рулет, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на 2-3 години.
  7. Запікаємо в духовці при 180 градусах 1,5-2 години.

Свинячий рулет у кисло-солодкому соусі

Цей рецепт ідеально підійде для любителів незвичайних смакових поєднань. Кисло-солодкий соус для м'яса додасть рулету неповторного смаку та аромату.

Інгредієнти:

• 1 кг свинячої шиї;

• 2 ст.л. соєвого соусу;

• 1 ст.л. меду;

• 1 ст.л. оцту;

• 1 ч.л. меленого імбиру;

• 1 ч.л. часникового порошку;

• Сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Свинину підготовляємо як у попередніх рецептах.
  2. У мисці змішуємо соєвий соус, мед, оцет, імбир, часниковий порошок, сіль і перець.
  3. Заливаємо свинячий пласт отриманим маринадом і залишаємо на 30 хвилин.
  4. Згортаємо в рулет, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на 1-2 години.
  5. Запікаємо в духовці за 180 градусів 1-1,5 години. За 30 хвилин до готовності можна зняти плівку.

Секрети приготування соковитого свинячого рулету:

  1. Вибирайте свіже м'ясо хорошої якості.
  2. Не пересушуйте м'ясо в духовці. Слідкуйте за температурою і часом запікання.
  3. Дайте готовому рулету трохи постояти перед нарізкою, щоб соки рівномірно розподілилися.
  4. Експериментуйте з начинками та соусами - додавайте свої улюблені спеції та інгредієнти.

Рецепт рулету зі свинини - це вишукана страва, яка, здавалося б, вимагає кулінарних навичок професіонала. Насправді, приготувати соковитий і ароматний рулет зі свинини під силу кожному, хто має мінімальний досвід роботи на кухні.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати рулет зі свинини: 3 простих рецепти для домашньої кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути