Свіжа їжа є найкориснішою. Є певні продукти, які псуються за кілька годин. Проте, є й такі, які взагалі не псуються.
Ними зручно запасатися на довгий час.
Соєвий соус
Навіть у відкритій упаковці соус не псується роками. А якщо соус просто стоятиме в холодильнику запечатаний, його можна відкрити і через 20 років, і він буде свіжим.
Мед
Він є універсальним продуктом, тому що з роками не втрачає свої поживні речовини. Більше того, мед у закритій банці можна зберігати мало не століттями. Головне - тримати його затемператури не вище +20ºС.
Міцний алкоголь
Горілка, віскі, коньяк, ром, текіла, чача, джин ніколи не псуються завдяки високій концентрації спирту.
Відкрита чи закрита буде пляшка - значення не має.
Білий рис
Дикий рис зберігають всього півроку, через наявність у ньому натуральних олій. А ось вибілений рис зберігає свої поживні властивості до 30 років.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна їсти в офісі
Сушена квасоля
Тут все так само, як і з рисом. Згідно з дослідженнями, навіть після 30 років зберігання квасоля не втрачає свій запас протеїну.
Сухе молоко
Таке молоко можна зберігати не день-два, як звичайне. Воно може простояти кілька років. Проте його смак буде не таким свіжий, але воно не зіпсується.
Сіль
Цей продукт безсмертний. Але йодовану сіль зберігають всього 5 років.
Коментарі