Від інших напоїв домашнього приготування, абрикосівка відрізняється незвичним фруктовим ароматом. Але приготувати її не так і просто. Існує кілька секретів. Для вина підійдуть виключно переспілі абрикоси, які вже впали на землю, але не гнилі. Мити плоди категорично протипоказано, бо вони не зіграють. Краще протерти ганчіркою.
Інгредієнти:
абрикос - 5 кг
вода - 15 л
цукор - 5-6 кг
Приготування:
Видалити з очищених абрикосів кісточки. Скласти половинки у велику ємність. Додати теплу воду та цукор, перемішати. Шийку пляшки закрити водяним затвором і поставити в тепле місце для бродіння. Перемішувати щодня. Через тиждень брага готова. Після закінчення бродіння профільтрувати рідину через марлю. Зазвичай на процес бродіння потрібен місяць. Перелити рідину в чисту посудину і поставити в прохолодне місце на кілька місяців. Дозріле вино процідити та розлити по пляшках.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили секрети приготування квасу з м'ятою
Ніщо так не рятує від спеки, як прохолодні напої. Ягідний смузі, чай з льодом, помаранчевий мохіто, безалкогольна сангрія, або м'ятний вибух – щоб освіжитись підійде будь-який коктейль.
Коментарі