Яйця по-шотландськи - відома британська закуска, яку обожнюють в Туманному Альбіоні. Готують у такий спосіб, щоб яйце опинилося всередині котлети. Жодної магії в цьому немає. Яйце відварюють, загортають в фарш, покривають хлібною крихтою й обсмажують у фритюрі або запікають.
Детальніше про секрети приготування популярної закуски Gazeta.ua розповіла переможниця 1-го сезону "Майстер Шеф" Світлана Шептуха.
"Страва належить до закусок, але її також подають як основну", - сказала шеф-кухарка.
Інгредієнти:
яйця - 4 шт.,
фарш яловичий - 500 г,
часник - 2 зубці,
гірчиця - 1 ст. л.,
панірувальні сухарі - за смаком,
сіль, перець - за смаком.
Приготування:
На помірному вогні протягом 5-6 хв. відварити яйця. Змішати яловичий фарш, подрібнений часник, гірчицю, дрібку солі та перцю. Очищені від шкарлупи яйця загорнути в фарш, сформувавши котлети. Обвалити їх у панірувальних сухарях. Смажити на розігрітій сковороді приблизно по 3 хв. з кожного боку до рум'яності. Викласти яйця по-шотландськи в форму для запікання або на деко, попередньо застеливши його фольгою. Випікати в духовці 5 хв. за температури 200°С. Якщо хочеться, щоб жовток залишився рідким, запікати не варто. Такі котлети чудово поєднуються з легким овочевим салатом, який врівноважує їх смак.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом супу, який відновлює сили
Кулінарна експертка Єлизавета Глінська пропонує приготувати універсальне заварне тісто для вареників. Воно підходить як для солоної, так і для солодкої начинки.
Коментарі