Вареники - знайома страва більшості українців ще з дитинства. Їх подають на свята й у будні. Начинок налічують десятки, як і рецептів тіста.
Кулінарна експертка Єлизавета Глінська пропонує приготувати універсальне - заварне тісто. Воно підходить як для солоної, так й для солодкої начинки.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 350 г
молоко - 200 мл
вода - 100 мл
цукор - 10 г
масло - 30 г
сіль - 2 г
Для начинки:
картопля - 500 г
гриби - 200 г
цибуля - 2 шт.
масло - 50 г
олія - 20 г
спеції - за смаком
Приготування:
Змішати воду, молоко, цукор, сіль та вершкове масло й довести до кипіння. Влити суміш тонкою цівкою у 200 грамів борошна, постійно помішуючи. Додати другу частину борошна. Замісити тісто. Обгорнути харчовою плівкою та покласти в холодильник на дві години.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Креативна Масниця: млинцеві роли з бананом від Єлизавети Глінської
Для начинки слід приготувати картопляне пюре, заправлене маслом. Гриби та цибулю нарізати кубиком і обсмажити на олії. Додати спеції та вимішати із картоплею. Розкачати тісто, вирізати кола, викласти в середину них начинку та зліпити вареники. Відварити в підсоленій воді протягом кількох хвилин. Обсмажити на олії цибулю та полити нею готові вареники. Подати до столу гарячими.
Популярний шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво навчив готувати швидку страву. Це гострі макарони з сиром. Вони вражають легкістю приготування та пікантним смаком.
Коментарі