
Можна бути вправним кулінаром і при цьому робити помилки у приготуванні страв.
Особливо неприємно, коли страва виявляється пересоленою.
Gazeta.ua розповість кілька способів, як її "врятувати" і не викинути.
Розбавте страву водою
Це найпростіший спосіб, якщо йдеться про супи, борщі чи соуси. Але обов'язково додавайте кип'ячену воду. А наприклад, макарони можна промити водою, яка забере зайву сіль.
Крупа
Якщо ви пересолили суп, можна використати крупу. Наприклад, підійдуть перловка чи рис. Покладіть жменю крупи у марлевий мішечок і покладіть у страву. Варіть ще 5 хв.. Інгредієнт добре забирає сіль.
Додайте солодке
Цукор, мед, солодкі овочі, наприклад, морква, допоможуть прибрати зайву сіль у соусах або супі. Але додавайте потроху, щоб не зіпсувати страву ще більше.
Додайте лимонної кислоти чи соку
Лимонний сік здатний нейтралізувати зайву сіль у картоплі або рибі. Додавати лимонний сік потрібно обережно – по краплині. І щоразу перевіряти смак.
Хліб
Пересолений суп не доведеться виливати, якщо акуратно додасте шматок житнього хліба у каструлю з супом. Найкраще підходить саме житній продукт.
Спосіб з картоплею
Цей овоч теж здатен витягнути зайву сіль зі страви. Чистимо одну чи дві картоплини і додаємо в каструлю з пересоленою стравою. Через 15-20 хвилин картоплю можна діставати - зайва сіль залишиться у ній.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко розморозити м'ясо: чотири способи
Сметана для м'яса
Цей спосіб підійде для видалення зайвої солі із відвареного м'яса. Його потрібно відокремити від можливих кісток і покласти у соус зі сметани або вершків. Достатньо буде 5-10 хвилин.
Якщо пересолили гречку
Готову кашу залийте на дві-три хвилини окропом. Потім максимально злийте воду, а кашу заправте вершковим маслом. Або другий спосіб - промийте кашу водою, як зазвичай це робимо з макаронами.
Часто господині роблять дрібні помилки, якими псують страву. Або не використовують залишки з попередньої приготовленої їжі, щоб присмачити ними нову. Наприклад, виливають жир після смаження бекону. Він може стати соусом.
Професійні кухарі дали поради, які знають не усі. Наприклад, як правильно солити страви. Не варто солити майбутню страву із сільнички. Так ви не контролюєте її кількість і можете пересолити. Відсипати необхідну кількість на долоню і соліть.
Коментарі