Солодка і ароматна диня є одним із атрибутів, за які ми любимо літо. Але часто не вміємо її обирати.
Фахівці радять звертати увагу на 3 головні складові, пише rbc.ua.
Першим критерієм є аромат. Якщо ви відчуваєте запах зелені, то плід незрілий. Такі дині полюбляють постачальники, адже їх зручно транспортувати. А ось стиглий плід має яскраво виражений солодкий цукровий аромат. Нюхати диню потрібно біля хвостика і збоку. Якщо відчуваєте однаково приємний запах - сміливо купуйте.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від персиків до раннього винограду: які ягоди та фрукти активно продають на базарах
Можна спробувати вибрати солодку диню "на дотик". Якщо злегка натиснути пальцями на шкіру, диня повинна злегка пружинити. Якщо вона жорстка, значить ще недостигла. Якщо ж навпаки пальці сильно провалюються, значить диня перезріла і скоро зіпсується. Також може бути гіркою.
Треба звертати увагу на специфічні жовті смуги уздовж плоду. Така диня має бути неймовірно солодкою.
Як правильно зберігати і вживати диню
Розрізану диню не можна зберігати за кімнатної температури. Якщо не з'їли весь плід за раз - приберіть його в холодильник.
Крім того, фахівці не радять вживати диню в поєднанні з холодною водою, кисломолочними продуктами, алкоголем, тому що ви ризикуєте отримати розлад шлунка.
В Україні подешевшали дині. Причина - сезонне збільшення продукції на ринку. Попри стрімке зниження цін, зараз диня коштує на 45% дорожче, ніж у середині липня торік. Учасники ринку не виключають, що вже наступного тижня ціни ще більше просядуть, бо пропозиція баштанних постійно зростає.
Коментарі