Простий та ефектний тарт з грушею нікого не залишить байдужим. Його можна смакувати на сніданок або для перекусу в полуденок.
У цьому французькому пирогові груша гармонійно поєднується з сиром, збалансовуючи смаки.
Також в начинку можна додати пряну зелень: чебрець, розмарин, зелений базилік.
Інгредієнти:
100 г вершкового масла
180 г борошна
1/4 ч. л. солі
6 ст. л. води
Для начинки:
250 г маскарпоне
70 г сиру брі
80 г цукру
2 яйця
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
4 груші
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний перекус: розкрили секрет ніжних сирників
Приготування:
Шматочки холодного масла розтерти з просіяним борошном в крихту. Додати сіль, крижану воду і замісити тісто. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на півгодини.
Маскарпоне змішати з цукром, яйцями і крохмалем. Сир брі нарізати середніми шматочками і додати в суміш.
Груші очистити від шкірки і нарізати невеликими пластинками.
Тісто розкачати і укласти у форму діаметром 20 см, зробити бортики.
На тісто викласти шматочки груші і залити сирною сумішшю. Випікати при 180 ºС 30 хв.
Влітку справжній "злочин" не приготувати малинові мафіни. Адже це проста і водночас смачна випічка. Готується швидко. Зазвичай, десерт подають до чаю, холодного молока чи кави.
Коментарі