Сирники подають на сніданок, полуденок або вечерю. Це універсальна страва, яка завжди затребувана. Щоб вона вийшла ніжною і повітряною, сир варто протерти через сито перед приготуванням. Тоді вдасться зробити однорідне тісто без крупинок.
Також сирники мають добре тримати форму і не розпливатися на пательні. Саме такими вони вийдуть, якщо дотримуватися цього рецепту.
Крім родзинок можна використовувати маленькі шматочки яблук, груш, абрикосів, а також сухофрукти. Головне, щоб добавки були сухими.
Поліпшать смак сирників і горіхи – подрібнений мигдаль, фундук, кешью. А ось волоські горіхи можуть надати сірувато-синій відтінок.
Інгредієнти:
Сир 500 г
Яйце 1 шт.
Цукор 2 ст. л.
Ванілін 1 г
Борошно 3 ст. л.
Приготування:
Змішати сир, яйце, цукор, ванілін і сіль. Все перемішати з борошном.
Ложкою набрати трохи сирної маси, окремо покласти в борошно, формуючи сирники.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літня спокуса: розкрили секрет лінивого абрикосового чізкейка
Викласти сирники в розігріту олію. Обсмажити їх сирники на помірному вогні до рум'яного кольору з двох сторін.
Зняти їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Сирники посипати їх цукровою пудрою і подаємо зі сметаною.
Коли мова заходить про олів'є, всі одразу згадують новорічні свята. Однак, готувати салат можна і влітку. Варто лише трохи оновити рецепт: додати багато зелені, замість солоних огірків використати свіжі. Майонез замінити на сметану. Такий варіант страви не лише смачний, але і низькокалорійний. На 100 грамів - 108 калорій.
Коментарі