Британська кухня унікальна багатогранністю. Вона об'єднує кухню чотирьох регіонів - Англії, Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії. Страви прості та ситні. Велику увагу тут приділяють якості продуктів, а соуси та приправи використовують лише для підкреслення природного смаку їжі.
Ростбіф
Це одне з найвідоміших страв англійської кухні, яка солідно виглядає на будь-якому святковому столі. Широке поширення воно отримало в XVI ст. Шматок яловичини натирали сіллю з чорним перцем і обсмажували на відкритому вогні. Звідси й назва roastbeef, що перекладається як "смажена яловичина". Тонкість полягає в тому, що зовні м'ясо покривається тонкою хрумкою скоринкою, а всередині залишається соковитим і рожевим. За класичним каноном на зрізі повинна сочитися кров.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 1 кг,
сухе червоне вино - 200 мл,
м'ясний бульйон - 200 мл,
фенхель - 4 шт.,
сушений чебрець - 1 ст. л.,
цибулю-шалот - 4 шт.,
часник - 2 зубчики.
Приготування
М'ясо очистити від плівок. Натерти перцем, чебрецем і сіллю, помастити олією. Обсмажити з усіх боків до золотистої скоринки. Розрізати навпіл фенхель і головки цибулі-шалот.
Покласти зрізом на кілька секунд в розпечену сковороду. Розмістити м'ясо в глибоку форму для запікання. Налити бульйон і вино. Додати фенхель, цибулю-шалот і порубаний часник.
Запікати ростбіф при 170°C 1 год., час від часу поливаючи винним соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неземна смакота: розкрили три легкі рецепти італійських шедеврів
Яйця по-шотландськи
Це незвичайна страва, яка привертає увагу з-поміж решти на столі. Яйця смажать у м'ясному фарші. Виходить котлета з оригінальною начинкою.
Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, з гірчицею або гострим соусом.
Інгредієнти:
8 скибок хліба,
150 г шинки,
3 анчоуси,
½ склянки сухарів,
5 яєць.
Приготування
Шинку пропустити через м'ясорубку, анчоуси подрібнити, додати сухарі, сіль, перець і одне яйце.
Решту яєць відварити, очистити, обваляти в отриманій масі та обсмажити в сильно розігрітій олії.
Потім кожне яйце розрізати навпіл і подати на підсмаженому шматочку хліба.
Англійський шоколадний пудинг
В Англії багато різних пудингів. Найпопулярніший різдвяний з ягодами та сухофруктами. Шоколадний пудинг простіший. Його можна приготувати в будь-який день з цілком доступних продуктів.
Інгредієнти:
½ склянки борошна,
3 ст. л. какао,
3 ст. л. цукру,
½ склянки молока,
125 г дрібних панірувальних сухарів,
50 г вершкового масла,
2 яйця,
2 ст. л. тертого мигдалю,
1 ст. л. коньяку,
½ ч. л. соди.
Приготування
Какао змішати з панірувальними сухарями, додати молоко і дати розмокнути протягом 10 хв. Масло добре розтерти з цукром, додати жовтки, борошно і погашену оцтом соду, розмішати.
З'єднати з шоколадно-молочною масою, додати мигдаль, коньяк і білки, збиті окремо. Перемішати й покласти у форму.
Готувати пудинг на паровій бані, помістивши форму в каструлю з водою на 1 год. Подавати гарячим із солодким сиропом або варенням.
Японська кухня відома нам завдяки суші, історія яких налічує понад 1300 років. Та найпопулярнішими стравами країни Сонця, що сходить, є не тільки вони. Держава славиться безліччю цікавих супів, закусок і солодощів.
Коментарі