Дарія Тимків, з містечка Городок, що на Львівщині, дуже полюбляє страви з риби. Вона її не лише засолює, смажить, пече, а й квасить.
Господиня каже, що квашена риба на смак нагадує оселедець, але ще смачніша та витонченіша. Страву можна подавати як закуску і як гарнір.
"Підійде будь-яка риба, але найкраще вибрати коропа або підуста. На один кілограм риби треба приблизно 2 моркви і стільки ж цибулі, 100 грамів оцту, вода та олія", – розповідає рецепт приготування страви Дарія Тимків.
Рибу треба почистити і добре посолити. Скласти у каструлю, накрити кришкою і винести на холод хоча б на два дні. Далі добре вимочити у воді. Коли вода стече, порізати на невеликі шматки.
"Кусочки я складаю у слоїк, додаю натертої моркви, порізаної на кружальця цибулі. Вливаю приблизно 100 грам оцту, десь 50 грам води і ще 100 грам олії", – продовжує Дарія Тимків.
За годину-другу маринування риба сквашується і набуває смачного солено-кислого смаку.
Коментарі
1