вівторок, 23 жовтня 2012 12:50

Квашена риба за смаком нагадує оселедця

Квашена риба за смаком нагадує оселедця
Фото: ceskatelevize.cz

Дарія Тимків, з містечка Городок, що на Львівщині, дуже полюбляє страви з риби. Вона її не лише засолює, смажить, пече, а й квасить.

Господиня каже, що квашена риба на смак нагадує оселедець, але ще смачніша та витонченіша. Страву можна подавати як закуску і як гарнір.

"Підійде будь-яка риба, але найкраще вибрати коропа або підуста. На один кілограм риби треба приблизно 2 моркви і стільки ж цибулі, 100 грамів оцту, вода та олія", – розповідає рецепт приготування страви Дарія Тимків.

Рибу треба почистити і добре посолити. Скласти у каструлю, накрити кришкою і винести на холод хоча б на два дні. Далі добре вимочити у воді. Коли вода стече, порізати на невеликі шматки.

"Кусочки я складаю у слоїк, додаю натертої моркви, порізаної на кружальця цибулі. Вливаю приблизно 100 грам оцту, десь 50 грам води і ще 100 грам олії", – продовжує Дарія Тимків.

За годину-другу маринування риба сквашується і набуває смачного солено-кислого смаку.

 

Зараз ви читаєте новину «Квашена риба за смаком нагадує оселедця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути