Тонке соковите м'ясо в хрусткій золотистій "шубці" підкорить будь-кого. Головне - добре його відбити, щоб шматок збільшився мінімум в два рази. Тоді м'ясо буде дуже м'яким і смачним, а паніровка утримає всередині всі соки. Щоб оцінити смак шніцеля у всій його повноті, потрібно приготувати на гарнір оригінальний овочевий салат.
Шніцель з'явився в Австрії у 15 столітті. Віденські кулінари змінили рецепт італійської відбивни по-міланськи, приготувавши її по-своєму з телятини. Робити цю страву з різних видів м'яса почали вже потім, а оригінальний шніцель готувався тільки з телятини.
Інгредієнти:
Сметана 20%170 мл
Ромштекс з ягняти 600 г
Панірувальні сухарі 50 г
Розмарин 1 ст. л.
Яйця 2 шт.
Борошно 35 г
Сіль 20 г
Перець чорний мелений 10 г
Стручкова квасоля 100 г
Корінь селери 1 шт.
Шпинат 50 г
Сік лимонний 20 мл
Твердий сир 220 г
Приготування:
Розігріти духовку до 200 градусів.
М'ясо добре відбити між двома шарами харчової плівки.
Розбити в тарілку яйце і виделкою збити його.
В іншу насипати борошно, приправивши його невеликою кількістю солі і перцю.
У третій змішати панірувальні сухарі, тертий сир і розмарин.
Спершу обкачати відбивні в борошні. Потім занурити в яйце, а потім в суміш сиру і сухарів.
Викласти на застелене пергаментом деко.
Випікати 20 хвилин. Один раз перевернути шніцелі.
Читайте також: В яскравий овочевий салат додають вершковий сир та горіхи
Для салату, який стане гарним гарніром, нарізати листя шпинату і корінь селери тонкими смужками.
Змішати їх з квасолею і заправити сметаною і лимонним соком. Посолити.
Коментарі