Літо є ідеальною порою для експериментів на кухні. Зараз вдосталь свіжої зелені та овочів, але багато хто не знає як приготувати нову страву зі звичних продуктів. У салат потрібно додати горішки та незвичайну заправку, яка підсилить смак зелені.
Інгредієнти:
250 г руколи
1 пучок салату ромен або качан айсберга
250 г помідорів чері
Для заправки:
150 г вершкового сиру
2 ст.л. лимонного соку
2 ст.л. оливкового масла
2 ст.л. порізаної зелені (петрушка, кріп, базилік)
сіль, чорний перець
1 ч.л. цукру
пів пучка зеленої цибулі
Приготування:
Листя салату помити в холодній воді, обсушити на паперовому рушнику і розірвати на шматочки.
Помідори помити, розрізати навпіл і разом з салатом розкласти на тарілках.
Для заправки в сир додати лимонний сік, оливкову олію і зелень. Все добре перемішати.
Посолити, поперчити і приправити цукром.
Зелену цибулю вимити, обсушити і нарізати кільцями.
Кедрові горішки обсмажити без олії.
На салат викласти сирну масу з зеленню, полити оливковою олією, посолити, поперчити
Читайте також: Зелений салат з куркою та макаронами поливають лимонною заправкою
Посипати кедровими горішками і подати до столу.
Коментарі