Салат може бути не тільки перекусом, а й основною стравою. Для цього достатньо додати до соковитої зелені смажену курячу грудку та макарони. Ароматною родзинкою страви є мигдалеві пластівці. Пікантна кислинка лимонної заправки завершує смакову картину.
Інгредієнти:
Макарони з цільнозерновий борошна - 2 склянки
Зелена спаржа - 450 г
Горошок заморожений - 1 склянка
Мигдаль - 3 ст. л. (пластівцями)
Зелень - 6-7 склянок (рукола, шпинат, латук, салатна суміш)
Пармезан - кілька тонких шматків для прикраси
Куряча грудка-гриль - 1 шт.
для заправки:
Оливкова олія - 3 ст. л.
Лимонний сік - 2 ст. л.
Сіль - 1/4 ч. л.
Чорний перець - на кінчику ножа
Приготування:
Відварити макарони як вказано на упаковці.
Поки вони варяться, приготувати заправку для салату.
У невеликій мисці змішати оливкова олія, лимонний сік, сіль і перець.
Як тільки макарони зваряться, відкинути їх на друшляк, але при цьому залишивши воду в якій вони варилися - вона знадобиться для варіння овочів.
У ще теплі макарони влити частину заправки і перемішати.
У киплячу воду з під макаронів додати спаржу і зелений горошок. Варити 2-3 хвилини.
Злити воду і дати овочам охолонути. Щоб прискорити процес, можна поставити миску з овочами в більшу з холодною водою або льодом.
Читайте також: 4 варіанти смачних та оригінальних сніданків для лінивих
У миску для салату, в якій подаватиметься страва, додати пластівці мигдалю, овочі, макарони і вилити заправку.
Зверху викласти скибочки охолодженої курки гриль і тонкі пластинки пармезану.
Коментарі