Десерт з чорносливом і сметаною важко назвати пирогом, адже тут майже немає борошна. У нього всередині текстура ніжна, а зовні хрустка. Його потрібно хоча б раз спробувати. Цього буде досить, щоб готувати його постійно.
Інгредієнти:
200г борошна
100г масла
6 ст.л. води
Для начинки:
350г сметани
250г чорносливу
100гр. волоських горіхів
200мл. міцного чаю
70г цукру
пакетик ванільного цукру (8г.)
40г борошна
Приготування:
Замочуємо в чаї на 4 години чорнослив. Якщо він дуже жорсткий, тоді на ніч. Потім зливаємо чай, і начиняєм чорнослив волоськими горіхами.
Готуємо тісто. Масло порізати і перетерти руками з борошном в крихту. Робити це потрібно дуже швидко, щоб масло не встигло розтанути.
Додаємо воду і збираємо тісто в грудку. Відразу розгортаємо і викладаємо у вистелену папером роз'ємну форму.
Формуємо бортики і обрізаємо рівно по краю. Висота має бути 3 см. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Розігріваємо духовку до 180градусів. Виймаємо форму з холодильника.
Читайте також: Ніжний кекс печуть на згущенному молоці
Наколюємо тісто виделкою, щоб воно не піднялося. Накриваємо папером для випічки і насипаємо квасоля або горох.
Випікаємо 15-20 хвилин, щоб тісто трохи підрум'янилося. Прибираємо квасолю і папір, розкладаючи на заготовку з тіста чорнослив. В один шар і не дуже щільно.
Готуємо начинку. Змішуємо сметану, цукор, ванільний цукор і борошно і перемішуємо до однорідності.
Виливаємо сметанну суміш на чорнослив. Рівномірно розподіляємо.
Випікаємо при 180градусах, поки начинка на загусне. Потрібно десь 30хвилин.
Коли охолоне, можна різати на шматки.
Коментарі