Яєчня є найпопулярнішим сніданком серед українців. ЇЇ готують по-різному. Але є досить оригінальна альтернатива цієї страви. Розпочніть ранок з перепелиних яєць.
Головна інтрига цього рецепта - броколіні. Це гібрид броколі, виведений на початку 90-х. Броколіні має ніжнішу текстуру за свою родичку. Дехто називає її бебі-броколі, але це не зовсім правильно.
"Страва виходить легкою, корисною і точно не банальною. Хрусткі стебла броколіні нагадують спаржу, яка завжди знайде спільну мову з яйцями та рибою, тому не варто хвилюватися за гармонію смаків. І харчову поживність також - за вас це вже зробила нутриціологиня Анастасія Голобородько, яка поділилась рецептом яєчні з броколіні.
Поради
Броколіні можна купити у великих супермаркетах. Якщо не вдалося, використайте звичайну броколі, розділивши її на дрібні суцвіття або тонко порізавши.
Якщо немає перепелиних яєць, курячі (2-3 шт.) стануть гарною альтернативою.
Використовуйте печінку тріски у власному жиру, без олії.
Яєчня з перепелиних яєць з броколіні
Інгредієнти
Яйця перепелині - 8 шт.
Броколіні - 60 г
Оливкова олія - 20 г
Масло вершкове 73% - 20 г
Печінка тріски - 120 г
Кімчі - 140 г
Рукола - 20 г
Насіння конопель - 20 г
Копчена сіль за смаком
Перець чорний меленийз засмаком
Як приготувати
Розігрійте сковороду з міксом оливкової олії та вершкового масла на середньому вогні. Додайте нарізані броколіні (5-6 стебел) та пасеруйте їх одну хвилину, доки вони не стануть яскраво-зеленими.
Обережно влийте на броколіні перепелині яйця. Готуйте близько двох хвилин, поки білок не схопиться, але жовтки залишаться рідкими.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додасте у скарбничку рецептів: як запекти яєчню з сиром та шинкою у хлібі
Злийте майже всю рідину з печінки тріски, залишивши трохи для смаку. Викладіть шматочки риби зверху на готову яєчню. Вона слугуватиме водночас смаковим акцентом і заправкою.
Подавайте яєчню разом із ферментованим кімчі чи квашеною капустою. Для текстури та свіжості додайте руколу з конопляними ядрами. Приправте готову страву копченою сіллю та чорним перцем до смаку.
Коли зранку думаєш, що б приготувати на сніданок, перше, що спадає на думку, це страви з яєць. Варіантів чимало: скрамбл, класична яєшня, французький омлет чи яйця пашот.
Але справжній Оскар у світі рецептів ми б віддали яйцям Бенедикт. Цей сніданок створений для ідеального ранку, бо в ньому безмежна кількість смакових відтінків.
Коментарі