Ексклюзиви
четвер, 23 січня 2025 17:39

Пудра, коричневий чи білий: як обирати правильний вид цукру для страв і випічки

Пудра, коричневий чи білий: як обирати правильний вид цукру для страв і випічки
Секрети кондитерів: який тип цукру забезпечить ідеальний результат у вашій випічці Фото: pinterest

На полицях супермаркетів так багато видів цукру, що це може заплутати.

Корисно розуміти різновиди, оскільки кожен тип і розмір зерна створений для конкретних кондитерських виробів і напоїв, пише marthastewart.

Ось короткий перелік видів цукру, від найпоширеніших до менш відомих.

Гранульований

Це те, що більшість людей вважають "звичайним" або білим цукром. Цукор-пісок - це рафінований білий цукор. Крім підсолоджування чаю та кави, це цукор, який найчастіше використовують у наших рецептах.

Найтонший цукор

Також відомий як касторовий цукор (особливо у Великобританії). Цей рафінований білий цукор складається з менших кристалів, ніж цукор-пісок. Ці кристали швидко розчиняються навіть у крижаних напоях. Ось чому найдрібніший цукор ідеально підходить для розмішування в коктейлях або збивання в безе.

Цукрова пудра

Цукрова пудра - це цукровий пісок, подрібнений до консистенції, схожої на тальк. Щоб уникнути утворення грудок, багато магазинних версій також додають кукурудзяний крохмаль до свого кондитерського цукру.

"Дрібні частинки добре розчиняються, тому він ідеальний для глазурі. Ми також насипаємо його на багато солодощів як прикрасу", - каже помічник редактора харчових продуктів Райлі Воффорд.

Коричневий цукор

Фактично рафінований цукор із додаванням патоки, коричневий цукор додає насиченості та глибини випеченим цукеркам. Він доступний у світлих і темних варіантах, але в більшості рецептів вони взаємозамінні. Це залежить лише від того, який смак патоки ви хочете.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим легко замінити цукор та цукрову пудру: 10 варіантів

Цукор-сирець

Цей термін охоплює широкий спектр менш рафінованих цукрів, які зберігають більше патоки, ніж гранульований цукор. Цукор-сирець включає темні, ароматні типи, як-от мусковадо, і більш грубі, світліші, як-от турбінадо (поширена марка - "Сирий цукор"), які додають текстуру зовнішнім сторонам коржів для пирогів і печива.

Цукровий пісок

Цукор "фінішної обробки", він має великі кристали, які не тануть при сильній температурі, і випускається в білому кольорі. Ви можете вибрати між дрібним і грубим зерном. Посипте ним булочки, кекси та інші ласощі, щоб надати їм святкового блиску та хрускоту.

Щоб випічка вийшла красивою та блискучою, треба знати деякі секрети. Зазвичай, господині змащують збитим яйцем. Але воно не завжди надає глянцевого блиску пирогам. Розповімо про найпростіші способи, як досягнути цього ефекту.

Змазування водою надає випічці глянець. Цей варіант підходить для несолодких виробів і особливо актуальний для хліба з додаванням житнього борошна.

Зараз ви читаєте новину «Пудра, коричневий чи білий: як обирати правильний вид цукру для страв і випічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути