понеділок, 27 травня 2024 21:00

Яйце не знадобиться: шість способів зробити випічку ідеально глянцевою

Яйце не знадобиться: шість способів зробити випічку ідеально глянцевою
Фото: pinterest

Щоб випічка вийшла красивою та блискучою, треба знати деякі секрети.

Зазвичай, господині змащують збитим яйцем. Але воно не завжди надає глянцевого блиску пирогам. Розповімо про найпростіші способи, як досягнути цього ефекту.

Вода

Змазування водою надає випічці глянець. Цей варіант підходить для несолодких виробів і особливо актуальний для хліба з додаванням житнього борошна. Вироби, як правило, змащують водою одразу після закінчення випікання й іноді повертають у духовку ще на кілька хвилин. Зручніше навіть не змащувати, а розпорошувати воду з пульверизатора.

Молоко

Воно добре підходить для випічки, у тісті якої використовуються молочні продукти. Булочки, пироги та інші вироби змащують молоком одразу після випічки. Після цього вони стають м'якшими.

Вершкове масло або рослинна олія

Вони зроблять випічку більш апетитною і додадуть їй м'якості. Масло добре підходить для маложирного тіста. Використовуйте його після того, як вироби дістали з духовки, поки вони гарячі. Можна розтопити вершкове масло і наносити його пензликом або наколоти шматок холодного масла на виделку. Якщо у випічці немає продуктів тваринного походження або молочних, буде логічно замінити вершкове масло на рослинне.

Цукровий сироп

Підійде для булочок, здобних рулетів, солодких пирогів, кексів і подібної випічки. Вона стає блискучою, набуває більш яскравого кольору. При приготуванні сиропу для аромату і додаткового смаку можна додати стручок ванілі, цедру, зірочку бодяну або кілька коробочок кардамону, мигдалеву есенцію. Оскільки цукровий сироп липкий, на ньому добре тримається цукрова пудра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що додати в кінці замісу тіста, щоб випічка мала неабиякий аромат: чотири інгредієнти

Джем або конфітюр

Він менш липкий, ніж цукровий сироп, і надає домашній випічці професійного вигляду. Важливо, щоб джем або конфітюр був нейтрального кольору, з не дуже яскравим смаком. Підійде, наприклад, абрикосовий, персиковий, апельсиновий. Попередньо його розводять із водою і нагрівають. Змащують гарячу, теплу або повністю остиглу випічку. Потім можна поставити її в духовку на кілька хвилин, щоб покриття підсохло.

Крохмальний кисіль

Може бути будь-яким - картопляним, кукурудзяним, рисовим. Випічка після змащування набуває красивого глянцевого блиску, який проявляється після охолодження. Що густіший кисіль, то товщим виявиться його шар, і сильнішим буде глянець.

Спосіб, коли буханець хліба починають нарізати від середини, є більш ефективним і практичним. Так він на довгий час збереже свіжість. Тому тим, хто звик починати нарізати хліб від краю, поступово рухаючись до середини, варто спробувати новий спосіб.

Зараз ви читаєте новину «Яйце не знадобиться: шість способів зробити випічку ідеально глянцевою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути