Макарони – один із найпопулярніших гарнірів. Його можна зіпсувати , якщо не дотримуватися технології приготування. Потрібно врахувати кілька моментів.
1. Води повинно бути не менше літра на кожні 100 грамів макаронів. Якщо варите пачку – приготуйте велику каструлю. Дуже велику, бо води в каструлі має бути 2/3.
2. Не всі макарони однакові. Варто дивитися при покупці на сорт пшениці. Якісні макарони – тільки з пшениці твердих сортів.
3. Кидати макарони в киплячу воду. Кипляча вода – та, яка б'є ключем, а не тільки починає шипіти.
4. Солити слід до того, як вода закипить. І ні в якому разі – після того, як закинули в неї макарони. На літр води – чайна ложка солі з гіркою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати м'ясо без холодильника - п'ять перевірених способів
5. Закрити каструлю кришкою, щоб вода закипіла. Тоді кришку зняти, перемішати та нехай варяться на середньому вогні.
6. При варінні можна додати дві столові ложки олії, щоб макарони не злипалися.
7. Варити макарони на три хвилини менше, ніж вказано на упаковці. Так будуть зовні пружні, а в середині жорсткі.
Урізноманітнити буденний сніданок можна з допомогою кабачка. Цей овоч смачний не лише смажений кільцями чи запечений в духовці. З нього готують безліч корисних та оригінальних страв. З них можна почати свій ранок, або завершити день.
Коментарі