четвер, 13 березня 2025 20:28

Стане зіркою сімейної вечері: як смачно приготувати брюсельську капусту

Стане зіркою сімейної вечері: як смачно приготувати брюсельську капусту
Цей рецепт змінить уявлення про брюсельську капусту: як приготувати її правильно Фото: Instagram/o_gorodnik

Брюссельська капуста може стати справжньою гастрономічною насолодою, якщо приготувати її правильно.

Пропонуємо рецепт, за яким капуста матиме ідеальну текстуру, насичений смак і зробить її зіркою вашого столу.

"99 відсотків людей не знають як смачно приготувати брюссельську капусту. Цей рецепт змінить ваше уявлення про цю страву", - каже шеф-кухар Олександр Огороднік.

Брюсельська капуста у вершковому соусі

Інгредієнти (на 2 порції):

500 г брюссельської капусти

100 г бекону

1 зубчик часнику

1/2 цибулини

50 г білого сухого вина (або долька соку з лимона)

100-150 г жирних вершків (15-20%)

Сіль, перець за смаком

Для подачі:

Домашні чипси з пармезану

Петрушка для свіжості

Як приготувати

Відріжте корінці, зніміть верхні листочки, розріжте кожен качан навпіл.

Промийте і відправте у киплячу підсолену воду на 2 хвилини (3, якщо капуста велика).

Одразу перекладіть в крижану воду - це збереже колір і текстуру. Важливо капусту не перетримати, вона має залишитись "Al dente".

Наріжте дрібними кубиками бекон, відправте у холодну сковороду і прогрівайте на середньому вогні - так він віддасть максимум жиру і стане хрустким.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилює потенцію і витривалість: яку капусту треба їсти чоловікам

Додайте дрібно нарізану цибулю, обсмажте 1 хвилину та додайте часник, перемішайте.

Додайте відціджену капусту та смажте до золотистої скоринки.

Влийте біле вино, випаровуйте 1 хвилину.

Додайте вершки, сіль, перець та тушкуйте ще 1 хвилину.

При подачі, посипте домашніми чипсами з пармезану (тертий пармезан запекти при 180°C 8-10 хвилин, остудити та подрібнити) та додайте трохи свіжої петрушки.

Це ніжна, ароматна, карамелізована брюссельська капуста з беконом, вершковим соусом і сирними чипсами - неймовірно смачна страва.

Броколі можна приготувати так, що всі залишаться в захваті. Секрет у правильному поєднанні інгредієнтів і способі термічної обробки.

Для тих, хто не є її шанувальником, є чудовий спосіб приготування, який перетворює цей зелений овоч на смачний гарнір.

Зараз ви читаєте новину «Стане зіркою сімейної вечері: як смачно приготувати брюсельську капусту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути