
Брюссельська капуста може стати справжньою гастрономічною насолодою, якщо приготувати її правильно.
Пропонуємо рецепт, за яким капуста матиме ідеальну текстуру, насичений смак і зробить її зіркою вашого столу.
"99 відсотків людей не знають як смачно приготувати брюссельську капусту. Цей рецепт змінить ваше уявлення про цю страву", - каже шеф-кухар Олександр Огороднік.
Брюсельська капуста у вершковому соусі
Інгредієнти (на 2 порції):
500 г брюссельської капусти
100 г бекону
1 зубчик часнику
1/2 цибулини
50 г білого сухого вина (або долька соку з лимона)
100-150 г жирних вершків (15-20%)
Сіль, перець за смаком
Для подачі:
Домашні чипси з пармезану
Петрушка для свіжості
Як приготувати
Відріжте корінці, зніміть верхні листочки, розріжте кожен качан навпіл.
Промийте і відправте у киплячу підсолену воду на 2 хвилини (3, якщо капуста велика).
Одразу перекладіть в крижану воду - це збереже колір і текстуру. Важливо капусту не перетримати, вона має залишитись "Al dente".
Наріжте дрібними кубиками бекон, відправте у холодну сковороду і прогрівайте на середньому вогні - так він віддасть максимум жиру і стане хрустким.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилює потенцію і витривалість: яку капусту треба їсти чоловікам
Додайте дрібно нарізану цибулю, обсмажте 1 хвилину та додайте часник, перемішайте.
Додайте відціджену капусту та смажте до золотистої скоринки.
Влийте біле вино, випаровуйте 1 хвилину.
Додайте вершки, сіль, перець та тушкуйте ще 1 хвилину.
При подачі, посипте домашніми чипсами з пармезану (тертий пармезан запекти при 180°C 8-10 хвилин, остудити та подрібнити) та додайте трохи свіжої петрушки.
Переглянути цей допис в Instagram
Це ніжна, ароматна, карамелізована брюссельська капуста з беконом, вершковим соусом і сирними чипсами - неймовірно смачна страва.
Броколі можна приготувати так, що всі залишаться в захваті. Секрет у правильному поєднанні інгредієнтів і способі термічної обробки.
Для тих, хто не є її шанувальником, є чудовий спосіб приготування, який перетворює цей зелений овоч на смачний гарнір.
Коментарі