В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, чим можна замінити цибулю.
З'ясувалось, що її можна замінити на не менш корисні та поживні продукти.
"Ріпчаста цибуля містить мало вітамінів і мінералів. Значно поживнішими є зелена цибуля та порей. Вони містять багато кемпферолу. Це корисний для здоров'я судин флавоноїд, який наразі активно досліджують у зв'язку із потенційними протипухлинними властивостями. Кемпферолу багато в квасолі, молодих бобах, вині, малині, спеції гвоздиці та чорному чаї. Тому можна обирати і ці продукти", - написала Супрун у Facebook.
Також зазначила, що в пореї та зеленій цибулі багато вітамінів А, К, В6 і магнію. Співставний вміст вітамінів і мінералів також у кропиві. Її можна додавати до зеленого борщу чи рису.
У цибулі є пробіотики — речовини, які полюбляє кишкова мікрофлора.
"Утім, розчинну клітковину цибулі можна замінити селерою чи пастернаком, вівсяною та перловою кашею чи яблуками".
Цибуля корисна для печінки. Знижує рівень цукру в крові, допомагає нормалізувати баланс ліпопротеїнів і зменшує запалення. Замінити цибулю у цьому випадку допоможуть кріп, кориця, імбир, кінза та насіння коріандру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун заробляє менше від заступників: хто і скільки
"Якщо ви все-таки купуватимете цибулю вживайте її лише як частину збалансованого харчування, а не для лікування хвороб. Наразі авторитетних доказів, що цибуля має виключні лікувальні властивості, не існує", - резюмувала Супрун.
На медичних халатах може бути безліч небезпечних бактерій і збудників захворювань. Адже більшість медпрацівників перуть їх лише раз на місяць.
Коментарі