На думку дієтологів, снідати потрібно обов'язково. Причому, досить ситно і калорійно, щоб енергії вистачило до наступного прийому їжі. Однак витрачати заради цього години на кухні не потрібно. Ми підібрали прості, корисні й легкі страви для тих, у кого катастрофічно бракує часу вранці.
Фритатта з грибами
Інгредієнти:
яйця – 4 шт.
печериці свіжі – 300 г
цибуля – 1 шт.
пармезан – 1 ст. л.
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Обсмажити дрібно нарізані гриби з цибулею на оливковій олії. Додати сіль і перець. Збити яйця з двома ложками тертого пармезану і залити цією сумішшю гриби.
Запікати фриттату в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. Готову страву прикрасити зеленню та сиром.
Бананові панкейки
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пухкі та ароматні: розкрили секрет гарбузових оладок Марти Стюарт
Інгредієнти:
борошно – 90 г
молоко – 150 мл
яйце – 1 шт.
вершкове масло – 20 г
мед – 1 ч. л.
розпушувач – 2 ч. л.
банан – 2 шт.
дрібка солі
Приготування:
Змішати в мисці сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль. Банан перетерти в пюре. Додати яйця, розтоплене масло і молоко. Збити в блендері. Обережно з'єднати з борошном, розпушувачем і сіллю. Смажити панкейки на середньому вогні з двох боків. Перед подачею прикрасити фруктами та додати улюблений джем за бажанням.
Рулет з омлету та овочів
Інгредієнти:
яйця – 1-2 шт.
молоко - 30 мл
лаваш – 1 лист
помідор - 1 шт.
гриби - 50 г
цибуля - 1 шт.
Приготування:
Приготувати класичний тонкий омлет з 1-2 яєць і молока. Начинку із тушкованих овочів – обсмажених на сковорідці, викласти на омлет з лавашем та скрутити у рулет. Подавати гарячим.
Сандвіч з сиром і помідорами
Інгредієнти:
булочка – 1 шт.
помідор – 1 шт.
сир твердий – 50 г
Приготування:
Покласти між половинками зернової булочки 2 шматочки помідора і 50 г нежирного сиру. Готувати в мікрохвильовій печі або на електричному грилі, поки сир не розплавиться. За бажанням додати улюблений соус.
Солоні сирники
Інгредієнти:
сир – 300 г
бринза – 50 г
яйце – 1 шт.
борошно – 2 ст. л.
кріп, кінза, спеції – за смаком
оливкова олія - за смаком
Приготування:
Натерту бринзу та сир викласти у глибоку посудину. Додати дрібно нарізану зелень, борошно та яйце, перемішати. У сковороді розігріти олію. Сформувати невеликі сирники, присипати їх борошном й обсмажити в олії з двох сторін до рум'яної скоринки. Готову страву подавати зі сметаною.
Існує сніданок, який нормалізує рівень цукру в крові. Якраз вранці часто рівень глюкози буває найвищим. Снідати треба яєчнєю з помідорів і жмені грибів.
Коментарі