На Геловін стараються вразити не тільки маскарадними костюмами, а й цікавими стравами. Не обов'язково їх робити з гарбуза, краще з болгарського перцю. З ним набагато менше метушні і страва виходить дуже симпатичною. У цій підбірці зібрані три рецепти з фаршированих монстрів.
Фаршировані перці Джека з моцарелою
Інгредієнти:
4 болгарських перці,
1 морква,
1 цибулина,
1 пучок кропу,
200 г курячого філе,
100 г моцарели,
2 ст. л рису,
1 ст. л оливкової олії,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Приготування:
Відварити в підсоленій воді рис до готовності і злити воду.
Куряче філе пропустити через м'ясорубку. Моцареллу нарізати маленькими кубиками. Цибулю та зелень дрібно покришити. Морква потерти на крупній тертці.
Обсмажити цибулю і моркву в оливковій олії до готовності 5-7 хвилин.
Змішати рис, курку, сир, зажарку і кріп. Посолити, поперчити начинку і перемішати.
Гострим ножем акуратно вирізати обличчя, зрізати верхівку і очистити перці від насіння.
Щільно нафарширувати перці начинкою. У очні отвори вставити шматочки сиру. Накрити перці верхівками.
Поставити фаршированих Джеків на змащений олією лист, налити на дно трохи води і відправити в розігріту до 200 ° С духовку на 40-60 хвилин.
Фаршировані перці Джека з грибним фаршем
Інгредієнти:
4 болгарських перці,
200 г печериць,
1 цибулина,
2 ст. л рису,
2 ст. л панірувальних сухарів,
2 ст. л олії,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Приготування:
Відварити до готовності рис в підсоленій воді, злити воду.
Дрібно порізати шампіньйони та цибулю.
Обсмажити в олії цибулю 5 хвилин, потім додати печериці та готувати на середньому вогні, поки з грибів не википить рідина.
З'єднати гриби з рисом і сухарями, посолити, поперчити, перемішати і ще трохи обсмажити.
З перців вирізати обличчя, зрізати верхівки і очистити від насіння.
Наповнити не дуже щільно перці начинкою, накрити кришечками і викласти на змащений олією лист.
Відправити фаршированих Джеків в розігріту до 200 ° С духовку на 40 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 нові страви з гарбуза, які легко готуються
Фаршировані перці мумії з овочами
Інгредієнти:
4 дрібних болгарських перці,
3 великих цибулини,
1 морква,
1 баклажан,
1 кабачок,
2 помідори,
1 яйце,
2 зубки часнику,
1 пучок зелені,
2 ст. л олії,
1 ст. л томатної пасти,
1 ч. л 9% -го оцту,
паприка мелена за смаком,
коріандр мелений за смаком,
чорний мелений перець за смаком,
0,5 ч. л цукру,
сіль за смаком.
Приготування:
Дві цибулини порізати тонкими кільцями, посипати цукром, скропити оцтом і залишити маринуватися на 15 хвилин.
Яйце зварити круто і почистити. З білка оформити очі для майбутніх мумій. А зіниці зробити з маслин.
Баклажан порізати великими кубиками, посолити і залишити на 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім промити водою.
Болгарський перець розрізати на половинки, очистити від насіння, але не викидати хвостики. Бланшувати перець в окропі 3 хвилини.
Помідори занурити на 2 хвилини в окріп, щоб очистити від шкірки. Порізати помідори кубиками.
Цибулину дрібно порізати. Морква потерти на крупній тертці. Кабачок порізати кубиками. Подрібнити зелень. Часник пропустити через прес.
Смажити цибулю в олії, потім додати моркву і обсмажити 5 хвилин. Закинути в сковороду кабачки і баклажани та готувати ще 10 хвилин на середньому вогні.
Додати на сковороду помідори, а через 5 хвилин - часник, зелень, розведений в невеликій кількості води томат, спеції.
Перемішати і обсмажувати до готовності овочів. Отриманою начинкою нафарширувати половинки болгарського перцю. Зверху на перець акуратно одягнути кільця цибулі, щоб він вийшов "замотаним" в цибульні бинти.
Поставити фаршировані мумії в розігріту до 180 ° С духовку на 20 хвилин. На готові мумії викласти яєчні очі і подавати.
Коментарі