Святковий стіл на Великдень - це не лише паска та крашанки. Апетитні закуски додають настрою й смаку до свята.
Gazeta.ua публікує три прості, але дуже смачні ідеї, які неодмінно сподобаються гостям. Подавайте і не дивуйтесь, якщо зникнуть першими.
Мушлі з крабовою начинкою

Інгредієнти:
листково-дріжджове тісто
1 яйце для змащення
200 г крабових паличок
1/2 огірку
трішки кропу, сіль
4-5 перепелиних яєць
~ 40 г крем-сиру
~ 2 ст.л. майонезу
Як приготувати
З тіста сформувати "мушлі", як показано на відео та змастити збитим яйцем. Мушлі запекти в духовці при 190 градусах приблизно 15 хв, до золотистості.
Приготувати дві начинки: для однієї - половину крабових паличок, яйця, крем-сир збити у блендері. Для іншої: другу частину крабових палочок порвати вилкою, як показано на відео і додати до них дрібно нарізаний огірок та зелень, майонез та акуратно перемішати. В кожну окрему мушлю покласти листя салату, зверху - різну начинку, а поверх - перепелине яйце або червону ікру.
Переглянути цей допис в Instagram
Рулетики з шинкою та сирною начинкою

Інгредієнти (на 10-12 рулетиків):
шинка
100 г твердого сиру
3 яйця
листя салату
2-3 зубчики часнику
сир косичка
1-2 ст л майонезу
сіль, чорний мелений перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі маринади для овочів-гриль: смаки, що затьмарять навіть шашлик
Як приготувати
Шинку тоненько нарізати. Для начинки сир натерти на дрібній тертці. Також натерти варені яйця. Вичавити часник, посолити, поперчити, додати майонез. Все ретельно перемішати. Сформувати рулетики. На нитку сиру косичка викласти шинку, листок салату та начинку. Загорнути та завʼязати. Готово.
Рулетики швидко і просто готуються, а продукти для них є в кожному Великодньому кошику.
Брускети з карамелізованою грушею, сиром Briette та креветками
Інгредієнти:
половина багета
30 г вершкового масла
рукола
сир Briette від @kaserei.champignon_official.ua
1 груша + 1 ст. л. цукру
креветки (по 2 шт. на брускету) + сіль, часник, чорний мелений перець
Як приготувати
Багет нарізати скибочками і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.
Тим часом нарізати скибочками сир Briette. Він має кремову текстуру, класичний вершковий смак та тонкий аромат білої плісняви.
Грушу нарізати тонкими скибочками. На сковорідці розтопити шматочок вершкового масла, додати 1 ст. л. цукру, перемішати і додати грушу. Карамелізувати до мʼякості.
Креветки обсмажити на розігрітій олії з часником 4-5 хвилин, посолити, поперчити.
Зібрати брускету. На багет викласти руколу, сир, карамелізовану грушу, креветки.
Переглянути цей допис в Instagram
Окрім пасок та запеченого сиру на Великодній стіл готують десерти.
Gazeta.ua ділиться трьома рецептами оригінальних солодощів, які не тільки прикрасять ваш стіл, а й здивують своїм вишуканим смаком.
Коментарі