Фруктовий десерт завжди бажаний гість на столі. Пухкий сливовий пиріг ідеально підходить до склянки холодного молока або міцної кави, з якою розтоплюються шматки шоколаду. Сирна начинка робить страву ніжною та повітряною.
Інгредієнти:
250 г борошна
100 г цукру
75 г вершкового масла
3 ст.л. молока
1 яйце
дрібка солі
ванілін на кінчику ножа
для начинки:
500 г рікотти
100 г цукру
1 яйце
цедра 1 лимона
2 ст.л. лимонного соку
80 г темного шоколаду
8-10 слив
Приготування:
Вершкове масло збити з цукром. Додати борошно, яйце, сіль і ванілін, продовжити заміс.
По одній столовій ложці додати молоко до отримання не липкого тіста.
Тісто розподілити по формі, наколоти виделкою. Поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Потім поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 15 хвилин. Вийняти форму з духовки.
Приготувати начинку. Рікотту збити з цукром. Додати яйце, лимонний сік і цедру.
Шоколад порубати ножем, додати в крем з рікотти. Викласти крем на основу з тіста.
Читайте також: Банановий торт поливають розтопленим чорним шоколадом
У слив видалити кісточки, самі сливи нарізати тонкими скибочками. Викласти їх поверх крему.
Поставити в духовку і випікати при 180 градусах 50 хвилин.
Коментарі