Штрудель вперше приготували в Австрії. Він завоював любов у багатьох країнах світу. Його готують з різними начинками. Традиційний штрудель - це рулет з тонкого бездрожжевого тіста з яблучною або вишневою начинкою. Зазвичай його доповнюють морозивом, шоколадним сиропом або збитими вершками. Цікаво смакуватиме цей десерт з ванільно-сирним кремом, який дає пікантну смакову нотку.
Інгредієнти:
Вершки 38% 1 л
Масло солодко-вершкове 200 г
Сир м'який 150 г
Вишня (заморожена або свіжа) 200 г
Какао-порошок 2 г
М'ята 5 г
Цукор 45 г
Борошно пшеничне 250 г
Холодна вода 100 мл
Приготування:
На дошку просіяти борошно. На неї покласти маленькі шматочки масла і дрібно порізати ножем.
Розчинити у холодній воді сіль і цукор. З'єднати з борошном і маслом. Тісто швидко замісити.
Накрити його і протримати кілька годин у холодильнику.
Перед випічкою тісто потрібно 5-6 разів розкачати, складаючи його кожного разу перед розкачування в три-чотири шари.
Після кожного разу варто тісто ставити в холодильник на 15-20 хвилин, щоб вершкове масло захололо.
Тісто трохи розкачати, в центр викласти вишню (100 г).
Скрутити в рулет і випікати в духовці на пергаменті 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
Поки випікається штрудель, приготуйте сироп: решту вишні дрібно нарізати, покласти в каструлю разом з талим соком вишні.
Додати цукор, м'яту і какао. Варити 15 хвилин.
Читайте також: Малинове печиво печуть у формі квітки
Дістати м'яту і полити гарячим сиропом готовий штрудель.
Традиційно штрудель доповнюють морозивом або збитими вершками.
Можна зробити пікантну смакову нотку ванілі в сирному кремі, який складе чудову компанію нашому десерту. Змішати сир з вершками. Цю масу для пишності збити блендером і викласти в тарілку до гарячого штруделя.
Коментарі