![З апельсинами, горіхами чи шинкою: п'ять найсмачніших салатів з квашеною капустою](https://static.gazeta.ua/img2/cache/preview/1167/1167525_w_300.jpg?v=0)
Квашена капуста вважається одним із найкорисніших продуктів, особливо взимку. Це незамінне джерело необхідної організму аскорбінової кислоти, продукт, що виводить з організму холестерин, суперпродукт для кишківника.
Квашену капусту можна подавати як закуску або готувати з нею безліч смачних салатів, пише tsn.
Розповімо про п'ять найсмачніших.
Салат із квашеної капусти та грибів
Інгредієнти:
капуста квашена – 100 г,
гриби солоні – 100 г,
цибуля ріпчаста – половинка,
олія – 1 ст. л.,
зелень петрушки, цукор, кмин (насіння) – за смаком.
Приготування:
Солоні гриби наріжте скибочками, цибулю – кубиками.
Додайте до квашеної капусти гриби, цибулю, цукор і насіння кмину.
Заправте олією. Під час подавання посипте зеленню.
Салат із квашеної капусти з оселедцем
Інгредієнти:
капуста квашена - 500 г,
олія - 2 ст. л.,
оселедець - 1 шт.,
яйце - 1 шт.,
цибуля ріпчаста - 1 шт.
Як приготувати
Квашену капусту віджати, заправити олією і дрібно нарізаною цибулею.
Підготовлений оселедець нарізати шматочками, покласти на тарілку, прикрасити кружальцями круто звареного яйця.
Викласти до оселедця капусту.
Салат із квашеною капустою, сиром та яйцями
Інгредієнти:
капуста квашена - 250 г,
сир твердий - 100 г,
цибуля - половинка,
яйця - 2 шт.,
петрушка - кілька гілочок,
олія рослинна - 3 ст. л.,
мед - 1 ч. л.,
сік лимонний - 2 ст. л.
Як приготувати
Капусту трохи подрібніть, додайте нарізану кубиками цибулю.
Яйця круто відваріть. Сир і яйця наріжте соломкою. Додайте до салату.
Змішайте рослинну олію з медом і лимонним соком. Заправте салат.
Подрібніть петрушку і також додайте до салат.у.
Салат з квашеної капусти з яблуками та шинкою
Інгредієнти
капуста квашена - 350 г,
яблука - 2 шт.,
шинка варена - 200 г,
сметана - 200 г,
петрушка - 20 г,
фундук - 50 г,
сіль, цукор, перець мелений білий - за смаком.
Як приготувати
Яблука наріжте скибками. Додайте до віджатої капусти та перемішайте, щоб вони не потемніли.
Наріжте шинку соломкою і перекладіть до салату.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо капуста не пустила сік під час квашення
Подрібніть петрушку, горіхи та додайте до решти інгредієнтів.
Заправте салат сметаною, приправте сіллю, цукром і перцем.
Салат з квашеної капусти з апельсином і волоськими горіхами
Інгредієнти
капуста квашена – 300 г,
апельсин – половина,
цукор – 1/3 ч. л.,
горіхи волоські – 30 г,
олія рослинна – 2 ст. л.,
зелень –за смаком.
Як приготувати
Якщо капуста кисла, промийте її холодною кип'яченою водою, відіжміть. Додайте цукор і дайте їй настоятися.
М'якоть апельсина наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх до капусти і додайте нарізану зелень та обсмажені подрібнені горіхи.
Заправте олією й апельсиновим соком. Перемішайте.
Найсмачніша заготівля квашеної капусти виходить з білих приплющених качанів. Для засолювання капусти ідеально підходять пізньостиглі підвиди сорту Годсе. Також можна виділити Славу, Білоруську, Подарунок, Харківська зимова, Амагер 611, Крюмон, Московську пізню, Тюркіс.
Особливо популярний рецепт з журавлиною, яка не просто додає свій відтінок у смак, але і виступає в ролі природного консерванту. На 10 кг капусти необхідно 400 гр журавлини і 200 гр солі. Також можна додати моркву (максимум 500-800 гр). Суть цього рецепта в тому, що журавлина укладається шарами. Коли вона пускає сік, то рівномірно просочує всю шатковану капусту.
Коментарі