Шоколад українського виробництва набуває популярності за кордоном. За словами експертів, за січень-серпень 2018-го експортовано шоколадних виробів на суму $101 млн. Основними покупцями українського шоколаду стали США – 13,67% від усього експорту, Казахстан – 12,33%, Білорусь – 9,04%, інші країни – 64,95%.
Про це повідомляють в аналітичному відділі Ради з питань експорту продовольства (UFEB), пише finance.ua.
2017-го загальний обсяг експорту шоколадних виробів становив 60,898 тис. т із загальною вартістю $150,113 млн. А головними країнами-імпортерами виступали Казахстан, Білорусія та Республіка Молдова.
Експерти аналітичного відділу UFEB визначили, які солодощі користуються найбільшою популярністю у головних імпортерів українських солодощів.
Казахстан - білий шоколад, карамель із вареного цукру, вафлі, печиво солодке сухе, печиво сухе з начинкою;
Білорусь – мармелад желейний, карамель льодяникова, печиво сухе з начинкою, бісквітний рулет, печиво солодке сухе;
Польща – білий шоколад, льодяники;
Молдова - вафлі; печиво, не покрите шоколадом; круасани.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дуже небезпечний продукт": дієтолог нагадала про велику шкоду цукру для організму
Згідно з даними Державної митної служби, за січень-серпень 2018-го з України було експортовано 55,1 тис. т кондитерських виробів. Це на 7,1% більше за експорт у січні-серпні 2017-го(51,2 тис. т). Експортний обсяг перевищує імпортний усемеро ( 55,1 тис. т проти 7,9 тис. т).
Згідно з інформацією Державної митної служби, у січні-серпні 2018-го загальний обсяг імпорту кондитерських виробів на 14% перевищує минулорічний показник за аналогічний період (6,8 тис. т проти 7,9 тис. т). Третину всього імпорту постачають країни ЄС.
"Хлібобулочні вироби купують ті ж "гравці" серед країн-експортерів і цьогоріч. Білорусь – 16,45% від всього експорту, Республіка Молдова – 9,8%, Казахстан – 9,15%. Інші країни склали 64,61%", – звітують в UFEB.
Чорний шоколад корисний для серця. 3 плитки чорного шоколаду на місяць знижують ризик серцевої недостатності. У шоколаді є фенольні сполуки. Вони позитивно впливають на стан судин і борються із запальними процесами в організмі.
Коментарі