Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2016 11:07

Яку найекзотичнішу страву ви їли?

Технолог харчової промисловості з Нової Зеландії Мустафа Фарук приготував морозиво із м'яса й шоколаду. Нежирну яловичину подрібнив у пасту, додав шоколад. У страві не відчувається смак і текстура м'яса. Морозиво – ніжне шоколадно-вершкове. Порція коштує 2,5 долари.

Ми запитали читачів: яку найекзотичнішу страву ви їли?

У місті Джок'якарта на індонезійському острові Ява їла закуску темпе. Це пресовані соєві зерна з білою пліснявою. Бруски смажать з арахісом і перцем чилі, додають густий соєвий соус. За смаком нагадує боби.

Ірина ІЛЬЇНА, 28 років, екскурсовод, Київ

 

У Кейптауні, столиці Південно-Африканської Республіки, куштувала смажених черв'яків. Вони були товсті, завдовжки 4 сантиметри. Дуже солоні. Оболонка неприємно хрумтить на зубах.

Наталя ЗАЇКА, 34 роки, артистка цирку, Гадяч Полтавської області

Чоловік смажить шашлик із баранячих яєчок. У турецькому ресторані їла запечені баранячі мізки. Вони подібні до фуа-гра.

Марина КЬОСЕ, 31 рік, домогосподарка, Київ

Після того, як у Таїланді спробувала філе крокодила, стала вегетаріанкою. Це щось середнє між курятиною і рибою.

Ксенія КОХАНСКИ, 27 років, фотограф, Київ

Люблю тушкованого бобра. Тушку передають друзі з Чернігівщини. Перед приготуванням м'ясо потрібно добре вимочити кілька разів протягом доби, долити оцту. Потім посолити, поперчити, додати терту моркву, цибулю. Готувати 40 хвилин. На смак, як кролятина чи індичатина.

Андрій ПОГОРІЛИЙ, 28 років, радіоведучий, Київ

На четвертому місяці вагітності їла солоні огірки в шоколаді. Можливо, тому син торт закушує ковбасою.

Ольга ЧАПОВСЬКА, 32 роки, маркетолог, Калинівка на Вінниччині

Біля Попасної на Луганщині було дуже скрутно з їжею. Хлопці спіймали гадюку. Підсмажили на салі. Нагадувала курку.

Олег ПІР'ЯН, 30 років, боєць АТО, Ужгород

У барі на узбережжі Філіппін із другом спробували собачі яєчка. Це дві варені кульки в прозорій плівці, крізь яку проступають кровоносні судини. Спершу від їхнього вигляду знудило, але потім таки покуштував. Смачно. Анатолій запивав страву текілою.

Олексій ХЛИСТУН, 32 роки, аніматор, Харків

У ресторані в Пекіні їла сирі качині зародки. Слиз нагадує шмарклі. Їх поливають оцтом – щоб не смерділи.

Ірина КВІТКА, 32 роки, юрист, Львів

Наївся помиїв. Дружина відклала, а я подумав, що борщ. Нагрів, додав сметани. З часником і салом подужав дві тарілки.

Ярослав ГНАТІВ, 64 роки, Збараж, Тернопільської області

Зараз ви читаєте новину «Яку найекзотичнішу страву ви їли?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути