Ексклюзиви
вівторок, 29 жовтня 2013 13:19

П'ю маленькими ковтками і не запиваю водою

39-річний Олексій МУЗИКА працює дизайнером у столичній рекламній агенції. Кожні вихідні вживає спиртне

– Починаю у п'ятницю ввечері. Біля роботи в супермаркеті беру слабоалкоголку: лонгер чи джин-тонік. Доки їду додому, п'ю через трубочку. Потім переходжу на міцніше: джин, абсент чи самбуку. За раз випиваю не менше склянки. Зазвичай не вечеряю, хіба легкий салат чи бутерброд, тоді алкоголь краще вставляє. Стараюся розслабитися, відключитися, ні про що не думати. Навіть сварки з дружиною переношу на суботу чи неділю.

Пити почав п'ять років тому, коли поміняв роботу. 12 годин на день вигадую ідеї для реклами, спілкуюсь із замовниками. Коли виходжу з офіса, не розумію, де я і хто я.

У п'ятницю іноді пиячу всю ніч. П'ю маленькими ковтками і не запиваю водою, тоді не болить голова. Дивлюся фільми в інтернеті, або граюся на комп'ютері.

У ­суботу продовжую пити, але не із самого ранку. Якщо дуже хочеться похмелитися, наливаю 100 грамів горілки, заїдаю яєчнею. У понеділок зранку маю бути тверезий і в нормальному настрої, тому в неділю стараюся не вживати.

Дружина мене не розуміє, але вже років зо два не кричить. Планує суботу й неділю по своїй схемі: ходить із подругами на шопінг, їде до матері в село чи вибирається з друзями на природу. Торік подалися з нею до Туреччини. Готель – п'ять зірок, все включено. Я цілими днями бігав за коктейлями, до вечора напивався так, що ­падав і засинав. На шостий день жінка розлютилася й натовкла капцями по ­обличчю, були синці. Домовилися: разом ми не відпочиваємо.

Якось брав відгул. Сильно отруївся червоним вином. Усю ніч блював, а в понеділок не міг розплющити очей, у голові шуміло.

Більшість колег розслабляються так само. Можемо похвалитися один перед одним, хто дорожче віскі купив чи колекційний коньяк.

Дні народження на роботі святкуємо скромно, колеги приносять тільки торт і каву. Одна рекламістка виставила якось пиво й піцу. Цього стало мало, докупили горілки. До кінця дня всі спали в офісі, зірвали проект. Кожного оштрафували по 500 гривень, шеф заборонив приносити спиртне.

На алкоголь витрачаю близько тисячі гривень щомісяця. Це – десята частина моєї зарплати.

Боюся спитися. У мене батько був алкоголіком, дід – теж. Стараюся в будні не пити, навіть якщо дуже хочу. Маю таблетки, що виводять із похмілля. Як тягне випити, п'ю їх для профілактики – помагає.

Пробував замість випивки екстремальний відпочинок. Кілька разів стрибнув із парашутом – набридло. Захопився альпінізмом. У Криму зірвався з гори, тиждень лежав у лікарні з забоєм хребта. Після такого відпочинку треба знову відпочивати.

Яке спиртне найбільше п'ють

Байцзю – китайська горілка із сорго, пшениці, рису чи кукурудзи.

Це найпоширеніший у світі алкогольний напій. ­Торік китайці випили його 11 млрд л. Спирту в байцзю – від 40 до 60%.

Пільзнер – найпопулярніший у світі вид пива з чеського міста Пльзень. Середньостатистичний чех випиває 138 л пива на рік. Друге і третє місця посідають німці та австрійці.

Французькі вина – бувають близько 500 сортів, з яких 307 мають державний статус ­L'appellation d'origine ­controlee (AOC) – "Кон­троль походження". Ці три сотні сортів продають під більше ніж 1200 назвами. Щороку Франція випускає до 8 млн пляшок вина. Від 1965-го по 2010-й французи зі 160 л на рік почали пити 57, ­однак і далі очолюють список споживачів вина. Слідом за ними – португальці й італійці.

Вараґі – угандійський джин із бананів. Уганда – найзапійніша країна Африки. Вараґі часто виготовляють як самогон.

Піско – національний напій Перу. Горілка з винограду, що перебродив. Назва у перекладі з мови індіанців кечуа означає "птах, що високо летить". У південноамериканській кухні традиційний коктейль "Піско Сауер" із горілки, соку лимона, сиропу, льоду, яєчного білка та венесуельської гіркої настоянки.

Мальбек – червоне вино з однойменного сорту винограду стало візитівкою Аргентини. Країна вирощує до 70% усього винограду мальбек у світі.

Bundaberg Rum – ром із міста Бандаберг на сході Австралії. Там здавна було багато цукроварень. Ром почали гнати, бо не знали, де подіти надлишок патоки з цукрової тростини. Завод також випускає колу, щоб мішати її з ромом.

З алкоголю, який споживають у світі:

45% – горілка,

36% – пиво,

8% – вино,

11% – інші напої

Зараз ви читаєте новину «П'ю маленькими ковтками і не запиваю водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути