— Діти люблять пироги з маком, але саму випічку не їдять, виколупують начинку, — каже 40-річна Людмила Харченко із Сум. — Придумала хитрість. Роблю один великий пиріг і насипаю мак прямо в тісто. Для смаку кидаю апельсинові цукати.
Вмикає духовку на +170°С.
Очищує від шкірки півапельсина. Ріже на частини й збиває блендером м'якоть із 75 мл цукрового сиропу. В окремій мисці змішує 150 г борошна, пів чайної ложки розпушувача, 150 г подрібнених товчених волоських горіхів та 2 ст. л. маку.
Збиває три яйця зі 100 г цукру. Додає апельсинове пюре, перемішує. Насипає борошно.
На дно форми, застеленої пергаментним папером, кладе 50 г апельсинової цедри. Наливає тісто. Ставить пектися на 40 хв. Дістає з духовки, але не виймає з форми. Чекає, аби пиріг охолонув. Тоді перевертає форму, щоб цедра була зверху.
Коментарі