Антоніна Шевченко, 48 років, з Білолісся на Одещині торік до новорічного столу зробила салат тигреня.
— Прочитала рецепт у місцевій газеті. Продукти до салату прості, тому й зробила. Дуже сподобався гостям. Тепер часто готую, — розповідає.
Для тигреняти відварюють по 400 г картоплі, моркви, три яйця. Шматок вареної ковбаси та кілька солоних огірків нарізують кубиками.
— Викладаю салат на пласке блюдо. Спочатку кладу картоплю, формуючи з неї голову тигра. Солю, перчу, перемазую майонезом. Далі викладаю ковбасу, потім огірки, цибулю і яйця. Кожен шар змащую майонезом. Сіль, перець за смаком. Насамкінець накладаю моркву — щільно та рівномірно, щоб не проглядав майонез.
Очі та щоки Антоніна Шевченко робить із вареного білка. Зіниці — з огірків, рот — із ковбаси, вуса — з цибулі, а вії, ніс та смуги на тілі — з чорних маслин.
Коментарі