субота, 18 травня 2019 18:29

Фруктові фреші підвищують ризик передчасної смерті

Фруктові фреші підвищують ризик передчасної смерті
Експерти радять їсти свіжі фрукти, а не робити з них напої. Фото: Рtzgovorit

Свіжовичавлені фруктові соки однаково шкідливі для здоров'я, як і солодкі напої, та підвищують ризик передчасної смерті.

Це пов'язано з тим, що у фрешах міститься приблизно така ж кількість калорій і цукру, як і в підсолоджених напоях. Про це йдеться в коментарі американських експертів опублікованому в JAMA Network Open.

"Фруктові соки все ще широко сприймаються як більш здоровий варіант, ніж підсолоджені напої... Хоча цукор в 100 відсотках фруктових соків має природне походження, після засвоєння він впливає на організм так само, як і доданий цукор", - наголосили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог поділилася секретами легкого схуднення

Фахівці зазначили, що безпечна щоденна порція свіжого соку для дорослих становить 240 мілілітрів. Екперти радять їсти свіжі фрукти, а не робити з них напої.

Неправильне харчування є причиною кожної п'ятої смерті в світі. Щоденний раціон може бути шкідливішим за куріння і вбивати людину. Вчені переконують, що неправильне харчування, завдає шкоди серцю і викликає рак.

Зараз ви читаєте новину «Фруктові фреші підвищують ризик передчасної смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути