Авіаперельоти під час пандемії коронавірусу часто є менш небезпечними для здоров'я, ніж похід за продуктами в магазин або вечеря в ресторані.
Такого висновку дійшли вчені Гарвардського університету у штаті Массачусетс, США, пише Daily Mаil.
Науковці стверджують, що вірогідність заразитися коронавірусом у літаку суттєво нижча, завдяки вентиляції, фільтрації повітря, частим прибиранням і обов'язковій вимозі до пасажирів весь час в салоні літака перебувати в масках.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симптоми затяжного Covid-19 проявляються на тілі - вчені
Експерти запевняють, що системи вентиляції літаків можуть фільтрувати більше 99% інфекційних частинок. Поєднання цього з постійним носінням маски на борту, поліпшеними протоколами очищення і соціальним дистанціюванням під час посадки і висадки говорить про те, що ймовірність заразитися під час перельоту – мінімальна.
Вчені з Гарварда також відзначили, що польоти "істотно безпечніші", ніж багато інших звичних нам занятть, такі як вечеря в ресторані або покупки в продуктовому магазині.
Дослідники також виявили, що ризики передачі коронавіруса в літаку можна "знизити до дуже низького рівня за рахунок комбінації багаторівневих заходів інфекційного контролю".
Коронавірус може викликати довгострокові порушення когнітивних функцій людського мозку. Учені з декількох університетів США та Великої Британії знайшли серйозні проблеми зі здоров'ям мозку пацієнтів, які перехворіли на Covid-19. Ці проблеми проявлялися протягом місяців після хвороби.
Коментарі