Імунітет є головним захисником людини проти переважної більшості хвороб. Зниження його активності робить організм вразливим перед будь-якими вірусами, інфекціями й грибками.
Підтримати імунітет під час зимових холодів можна природнім шляхом. Як саме, розповів ресурс про здоровий спосіб життя mindbodygreen.
1. Висипатися. Чим менше спите, тим більшим є ризик підхопити застуду. Це доведено численними дослідженнями. Недосипання ослаблює імунітет, через що організм стає більш вразливим перед вірусами й інфекціями.
2. Трохи поголодувати. Максимально обмежити важливо вживання цукру, молочки й алкоголю. Такі продукти знижують активність імунної системи. В ідеалі ж рекомендується вдатися до лікувального голодування. Тривати воно може від 13 до 36 годин. Протягом цього часу корисно пити чай із імбиру або ехінацеї. Така техніка дозволить активізувати імунітет.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час застуди не варто їсти м'ясо
3. Налагодити роботу кишечнику. У цьому допоможуть пробіотики. Вони існують у формі харчових добавок і містяться в деяких продуктах харчування, зокрема у квашеній капусті й маринованих огірках. Багаті на пробіотики також кефіри й йогурти. Однак їх лікарі не рекомендують вживати для профілактики застуд, оскільки ці продукти збільшують утворення слизу в шлунково-кишковому тракті.
4. Включити в раціон кісткові бульйони. Така страва містить речовини, здатні підсилювати імунітет. Окрім цього, запобігає зневодненню й відновлює запаси енергії в організмі. У теплому вигляді бульйон зменшує відчуття дискомфорту в горлі, а приготований із додаванням спецій ще й полегшує дихання.
5. Берегтися від стресу. Постійне нервове перенапруження послаблює імунітет. Тому в період підвищеного ризику підхопити грип чи застуду важливо завжди знаходити час для відпочинку й заняття улюбленою справою. Також лікарі рекомендують періодично медитувати.
Раніше назвали 5 продуктів, які допомагають проти грипу й застуди. Їхня здатність підвищувати імунітет є науково доведеною. Збагатити цими продуктами свій раціон — один із найважливіших кроків у профілактиці вірусних захворювань.
Коментарі