Раціон харчування повинен бути корисним і правильно збалансованим, щоб організм збагачувався різними вітамінами і речовинами. Але є продукти, які не варто вживати щодня, тому що вони можуть зашкодити здоров'ю.
М'ясо на грилі
Незважаючи на те, що в м'ясі знаходиться багато білка і при правильному приготуванні воно зберігає низьку калорійність, вживати його щодня не варто. Готуючись на грилі цей продукт накопичує гетероциклічні аміни - сполуки, які можуть підвищити ризик розвитку онкологічних захворювань. А ось інші способи приготування м'яса менш небезпечні.
Копчена риба
Регулярне вживання копченої риби може негативно позначитися на здоров'ї людини. По-перше, в процесі копчення знищуються не всі паразити, особливо, якщо не дотримуватися певних правил приготування. По-друге, при копченні в рибі утворюються небезпечні канцерогени, які можуть викликати серйозні захворювання.
Тунець
Незважаючи на те, що тунець містить багато магнію, заліза та інших елементів, цей вид риби швидко акумулює ртуть з навколишнього середовища. Через це щоденне вживання тунця може призвести до серцевих проблем.
Гриби
Це досить важка їжа, яка повільно перетравлюється через вміст хітину - органічної речовини, яка може уповільнити виділення шлункового соку. Цим продуктом не можна зловживати людям, у яких є проблеми зі шлунком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити травневі свята без наслідків для шлунка: поради дієтолога
Кокосове масло
Цей продукт містить тригліцериди - різновид жирів, які можуть знизити рівень загального холестерину і тим самим нашкодити роботі серцево-судинної системи, а також викликати авітаміноз і порушення гормонального фону.
В Україні все популярнішим стає здорове харчування. Це запорука хорошого самопочуття, позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги. До того ж у наш час корисна їжа дуже смачна. Доказом є боули – сучасний тренд здорового харчування, коли на тарілку накладали різні продукти.
Незвична страва прийшла до нас зі Сходу. Там її ще називають "чашею Будди" (Buddha bowl).
Коментарі