В морозну погоду можна грітися не тільки одягом та гарячими напоями. Швидко зігріває печена риба та відбивна. Білок заряджає організм теплом. Гріє печінка, коли починає перетравлювати білки. Вони розщеплюються найдовше. Тому також корисно їсти холодець або сало.
Про це розповів Борис Скачко, дієтолог і блогер із Києва.
"Яловичина перетравлюється 8 годин, а свинина - 9. Щоб мати довший ефект, на обід корисно перекусити жирною рибою. Ввечері організму треба дати спокій. Тому краще з'їсти тушковані овочі, запити кефіром або йогуртом", - радить спеціаліст.
1. Для активації обмінних процесів м'ясо варто приправляти тертим імбиром і меленим перцем.
2. До риби краще підійдуть кориця та гвоздика. Ці прянощі активізують кровообіг, який і рознесе тепло по організму.
3. Тепло також виробляють м'язи, тому людина менше мерзне, коли активно рухається.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які три правила забезпечують здорове харчування
4. Гарячий чай зігріває на короткий час. Він підсилює потовиділення, що в холод призводить до переохолодження організму. Тому для розігріву треба не чай гарячий пити, а холодець їсти.
5. Алкоголем у морози не варто грітися, бо швидко розщеплюється і викликає розширення судин. Тому людині стає тепло, але після цього організм починає віддавати енергію.
Дієтолог Світлана Фус поділилася трьома важливими правилами правильного харчування.
"Якщо ви будете вживати енергії з їжею більше, ніж витрачаєте, тоді вона зайвими кілограмами буде залишатися на вашій фігурі", - наголосила Фус.
Коментарі