Цибуля здатна захистити кишечник від розвитку ракових пухлин. Для цього достатньо споживати щодня по половинці цибулини середніх розмірів. Аналогічними протираковими властивостями володіють й інші овочі роду цибулевих, зокрема часник і цибуля-порей.
Виявили користь цибулевих у профілактиці раку вчені з Китайського медичного університету. Показало такий результат дослідження, проведене за участі 1666 чоловіків і жінок. За словами вчених, у добровольців, які щодня споживали по 74 грами цибулевих на день, загроза розвитку раку кишечника була на 79% нижчою, ніж у решти. Пише відоме британське видання TheSun.
"Ми виявили таку тенденцію: чим більша кількість спожитих цибулевих овочів, тим сильніший захист проти раку", — прокоментував автор дослідження доктор Чжі Лі.
Для необхідного ефекту споживати цибулю й часник треба у свіжому вигляді, й краще подрібненими: температурна обробка їхню ефективність знижує, а подрібнення — підвищує.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які корисні речовини містять у собі cпеції
Раніше надали 5 порад щодо того, як вчасно розпізнати рак. Основні симптоми смертельно небезпечної хвороби назвали профільні фахівці Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА. За наявності хоча б однієї із перерахованих скарг потрібно негайно звернутися до лікаря й пройти обстеження.
Коментарі