В результаті дослідження учені з'ясували, що баклажан може протистояти клітинним мутаціям і володіє сильними антираковими властивостями.
Завдяки вмісту хлорогенової кислоти, клітини організму людини будуть захищені від такого шкідливого хімічного процесу, як окислення. Саме воно завдає істотної шкоди клітинам і провокує ракові захворювання, пише ВСВІТІ.
Вчені Центру досліджень Мінсільгоспу СШ довели, що хлорогенова кислота баклажанів протистоїть вільним радикалам і знижує рівень шкідливого холестерину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баклажани за 140 рублів - показали ціни на базарах ЛНР
Також у хлорогеновій кислоті є антимутагенні властивості. Тобто вона захищає клітини від мутації, протистоїть скупченню ракових клітин і росту пухлин.
Баклажани також є джерелом харчової клітковини, що сприяє захисту організму від діабету 2-го типу і підтримує правильне функціонування системи травлення.
Вчені з'ясували, як можна уникнути виникнення онкології. Дослідження провели фахівці Всесвітнього фонду досліджень раку.
Коментарі