Індійські вчені з Нью-Делі з'ясували, що розігрів їжі в мікрохвильової печі викликає стрибки тиску. Особливо, якщо гріти її в пластикових контейнерах.
Від цього ще й збільшується ризик безпліддя, діабету, ожиріння і раку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найчастіші помилки при вимірюванні тиску
При нагріванні контейнери в мікрохвильовці виділяють 95% хімікатів, які у них є. Найбільшу небезпеку становить бісфенол-А, а також фталати.
Бісфенол після поглинання їжі проникає в кровотоки і може призводити до безпліддя, гормональних змін, а також різних пухлин.
Дорослі мають регулярно cпати 7 або більше годин на добу. Молодим людям та людям із хронічними захворюваннями, необхідно навіть більше – 9 годин сну на добу. Лише невеликій кількості людей достатньо спати менше ніж 6 годин на добу. Це зумовлено генетичними факторами.
Поради щодо здорового сну опублікувала виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.
Коментарі