Відмова від таких продуктів, яка картопля та арахіс захистить алергіків від неприємних відчуттів, які виникають під час цвітіння весняних рослин. Розповідає лікар-алерголог Тереза Малачинська. Пише zdrowie.dziennik.pl.
"Щоб у період цвітіння не потерпати від алергічних реакцій на пилок трав, відмовся від картоплі, помідор, селери, гороху, ківі, арахісу та продуктів з борошном. Люди, які страждають від алергії на пилок берези можуть відчути неприємність після вживання моркви, яблук, груш, персиків, фундуку. В кого алергія на кліща, який містить пил в квартирі, стануть ще сильніше чхати та страждати від запалення шкіри, якщо поїдять морепродуктів - крабів, креветок, восьминогів чи омарів", - каже Тереза.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік робить неймовірні скульптури з хліба для доньки, яка страждає на харчову алергію
Лікар зазначає, що біда алергіків полягає в тому, що реакцію може викликати навіть невелика кількість алергену. Також людина, яка має алергію на один з видів пилку, може згодом помітити, що починає негативно реагувати на пилок вільхи, ліщини, дуба, граба, бука, а також лісові горіхи, які використовуються в харчовій промисловості.
Надмірне поїдання мандаринів може викликати алергію та завдати чималої шкоди здоров'ю дітей. Солодкий цитрусовий має шкідливий вплив на систему травлення та містить високий вміст лимонної кислоти. А це може викликати запальні процеси в печінці, кишечнику та шлунку.
Коментарі