вівторок, 17 липня 2018 13:33

Коли почали робити перші консерви

Коли почали робити перші консерви
У глиняних горщиках японські рибалки консервували лосося та інші морепродукти.Фото: ukurier.gov.ua

Понад 10 тисяч років тому рибалки Японії використовували закриті керамічні контейнери для зберігання лосося. Про це свідчать нові дослідження стародавніх гончарних виробів.

Пізніше в такому посуді зберігали продукти харчування, зокрема молюски та м'ясо морських ссавців, передає "Урядовий кур'єр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якийсь дивний метал" - археологи відкопали незвичну прикрасу

Міжнародна команда дослідників з Великої Британії, Швеції та Нідерландів, дослідила понад 800 стародавніх горщиків, знайдені в Йокогамі, Японія. Щоб визначити харчові продукти, які зберігали в горщиках-консервах, вчені порівнювали жири, що збереглися в них, із сполуками, отриманими під час обробки морських тварин.

Японія відома як країна, яка одна із перших почала широко використовувати керамічні вироби у щоденному побуті. Знахідка вказує на те, що першими консервувати свої харчі почали рибалки-збирачі в Японії.

Зараз ви читаєте новину «Коли почали робити перші консерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути