Понад 10 тисяч років тому рибалки Японії використовували закриті керамічні контейнери для зберігання лосося. Про це свідчать нові дослідження стародавніх гончарних виробів.
Пізніше в такому посуді зберігали продукти харчування, зокрема молюски та м'ясо морських ссавців, передає "Урядовий кур'єр".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якийсь дивний метал" - археологи відкопали незвичну прикрасу
Міжнародна команда дослідників з Великої Британії, Швеції та Нідерландів, дослідила понад 800 стародавніх горщиків, знайдені в Йокогамі, Японія. Щоб визначити харчові продукти, які зберігали в горщиках-консервах, вчені порівнювали жири, що збереглися в них, із сполуками, отриманими під час обробки морських тварин.
Японія відома як країна, яка одна із перших почала широко використовувати керамічні вироби у щоденному побуті. Знахідка вказує на те, що першими консервувати свої харчі почали рибалки-збирачі в Японії.
Коментарі