Борошно завжди потрібно просіювати.
Буває трапляється, що у ньому заводяться жучки. Їх ще називають борошняні хрущаки. Їх личинки потрапляють у будинок разом із купленою крупою, борошном, сухофруктами чи спеціями з магазину. А вже з личинки за сприятливих для них умов виводиться комаха.
Заражене борошно краще вже не вживати. Навіть після просіювання продукт зіпсований. Продукти життєдіяльності жучків токсичні та можуть стати причиною появи алергічних реакцій і навіть спровокувати розлади шлунково-кишкового тракту
Чи можна врятувати борошно
Є шанс врятувати продукт лише у тому випадку, якщо у ньому небагато жучків. Але варто пам'ятати, що не завжди виходить повністю очистити борошно. Тому вживати продукт, який навіть очищений таким чином, все одно ризиковано.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого класти сірники у шафу з крупами: лайфхак, який знають одиниці
Якщо жучків у борошні небагато, то потрібно очистити продукт від дорослих особин. Провести температурну обробку продукту. Для цього борошно потрібно або покласти на кілька днів у морозильну камеру, або прогріти в духовці за температури 50 градусів упродовж пів години.
Після цього просіяти продукт і перебрати його вручну.
Щоб попередити появу таких жучків у борошні в майбутньому, потрібно зберігати цей продукт у скляних, пластикових або металевих ємностях.
Знищити міль у будинку чи квартирі вдається не завжди просто і швидко. Одразу виникає думка, звідки вона могла з'явитись. Щоб позбутися її назавжди, треба знати, в яких місцях їй найкомфортніше.
Міль любить темні і вологі місця, де їй легше розмножуватися. Вона любить текстильні волокна. Це шерсть, бавовна, льон та шовк. А ще може атакувати хутро та шкіру. Крім того, міль приваблюють харчові залишки та забруднення на тканині.
Коментарі