Є багато барвників, за допомогою яких можна зробити яйця на Великдень красивими та оригінальними. Дуже святково виглядає золотий колір.
Якщо використовувати промислові барвники, пофарбовані яйця не можна їсти. Щоб продукт залишався їстівним, варто застосовувати золотисту фольгу.
Замість клею використовують часник, тож запах таки залишиться. Якщо замінити часник на звичайний клей – яйце також не можна буде їсти.
Що потрібно:
- пофарбовані та зварені яйця;
- золотиста фольга;
- часник;
- пензлик із грубим ворсом.
Краще пофарбувати яйця в цибулинні, а вже потім покривати фольгою, бо ці кольори дуже добре поєднуються.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів смачних пасок до Великодня
Сам процес має такий вигляд:
1. Часник необхідно розчавити, адже як клей використовують лише його сік. Тонким пензликом треба змастити поверхню варених яєць та обгорнути їх золотистою фольгою.
2. Залишити яйця сохнути на 30-40 хв. Пензликом із грубим ворсом очистити поверхню яйця від зайвої фольги.
Митрополит Епіфаній передасть на фронт для українських військовослужбовців освячені паски.
Коментарі